DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton: Óriási Barcelona-rajongó vagyok

Nem titkolja Lewis Hamilton, kinek szorít a hétvégi El Clasicón: a klubtól kapott mezben köszöntötte a csapat drukkereit, és 1–3-as győzelmet jósolt nekik.

Ahogy a világ sportszeretőinek többségét, úgy a Formula-1-es versenyzők jó részét sem hagyja hidegen a foci. Lewis Hamilton az elmúlt években a kosárlabda és amerikai futball iránti rajongásának adott hangot, most azonban kiderült, a labdarúgás is érdekli. A hatszoros világbajnok egy gránátvörös-kék, Hamilton feliratú mezben töltött fel fotót a közösségi médiába, egyértelműsítve, hogy az FC Barcelona rajongója.

 



A Barca hétvégén találkozik ősi riválisával, a Real Madriddal a fővárosi csapat otthonában. A mérkőzést a spanyol elsőosztályban vívják, ahol a két gárda szoros versenyben áll a tabella első két helyén: 55 pontjával a Barcelona vezet, de az ellenfél lemaradása csupán két egység.

A csapat névre szóló egyenruháját a katalán klubtól küldték Hamiltonnak. A csapat osztotta meg azt a videóüzenetet is, melyben a szóban forgó mezt viselő versenyző elmondta, ő is követni fogja az El Clasicót:

„Sziasztok srácok, hatalmas köszönetet szeretnék mondani az FC Barcelonának, amiért elküldték számomra ezt a mezt, nagyon hálás vagyok érte. Óriási rajongó vagyok, és nagyon büszke rátok, srácok. Hétvégén figyelni fogom a meccset, sok sikert az El Clasicóhoz. Tudom, hogy fantasztikusak vagytok, elképesztően inspirálóak. Sok pozitív energiát küldök nektek. Visca el Barca!” – beszélt a videóban Hamilton.

Az üzenet második felében a meccs kimenetelét is megtippelte: „A jóslatom az El Clasicóra 3–1-es győzelem a Barcelonának.”

A Mercedes-pilóta néhány hete a Laureus-díj átadásán utalt már a labdarúgás iránti szeretetére. Hamiltont hat bajnoki címe után először jutalmazták a sport rangos elismerésével, szavazategyenlőség miatt azonban a Barcelona csatárával, Lionel Messivel megosztva tüntették ki. Az argentin nem tudott jelen lenni a berlini ceremónián, amit Hamilton nagyon sajnált, és elmondta: biztosan megkérte volna egy közös fotóra a focistát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: