DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Elnöki ügy lesz a NASCAR szezonnyitója

16 év után először teszi tiszteletét az Egyesült Államok mindenkori elnöke, esetünkben Donald Trump, a NASCAR daytonai szezonnyitóján. Ezzel komoly óvintézkedések is járnak a versenyen, illetve annak környékén.

Több amerikai hírforrás is arról számolt be a napokban, hogy Donald Trump amerikai elnök is ott lehet díszvendégként a NASCAR hagyományosan február közepére időzített szezonnyitóján, az év legfőbb versenyén, a Daytona 500-on, floridai birtokáról visszafelé tartván. Még Daytona Beach repülőterének szóvivője is arról számolt be a Motorsport.com portálnak, hogy egy Air Force One érkezését várják, márpedig ezzel a mindenkori elnök utazik.

KQh4BzAsR_8szEVJ



Trump korábban többször nyilatkozott már elismerően a NASCAR-ról, illetve annak szurkolóiról, például 2016-os választási kampánya, illetve később, már elnöksége során. A NASCAR bajnokai rendszeres vendégek a Fehér Házban, illetve a sorozat első embere, Brian France, valamint több volt és jelenlegi versenyző, így például Bill Elliott és fia, Chase, valamint Ryan Newman és David Ragan is jelentek már meg az ő kampányrendezvényein.

Az utolsó amerikai elnök, aki jelen volt a versenyen, még George W. Bush volt tizenhat évvel ezelőtt, 2004-ben.

„Alig várom már, hogy az elnök megjelenjen a versenyen, és hogy a szurkolók átélhessék az ő jelenléte miatti teljesen más atmoszférát” - fogalmazott a Motorsport.com kérdésére Kurt Busch, a sorozat 2004-es bajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: