DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Ennyit keres Verstappen új szerződésével

Ahogy minden évben, Max Verstappen újra béremelést kap, köszönhetően a hosszabbításnak. Még ezzel az összeggel is jelentősen el fog maradni a legjobban keresők mögött.

Az új szerződések az esetek nagy többségében fizetésemelést is jelentenek a Formula-1-ben: a hírek szerint ez történt Max Verstappennel, aki egészen 2023-ig marad a Red Bull pilótája. A Grandprix247.com különböző beszámolókra hivatkozva 16 millió dollár (közel 5 milliárd forint) éves bért emleget.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elismerte: „Az új szerződés nem volt olcsó.” Az Auto Motor und Sportnak azonban hozzátette: „De nem pókert játszunk. Ez egy nagyon fontos lépés számunkra, így már magabiztosabban tekinthetünk a jövőre.”

„Max, Jos és én elég gyorsan egyetértettünk abban, hogy ez a legjobb választás számunkra” – beszélt a holland Formule1-nek Raymond Vermeulen, a versenyző menedzsere arról, hogy a megegyezést hamar nyélbe ütötték. „Az első beszélgetést, amely során még nem vállaltunk kötelezettséget, Brazíliába, vacsoránál folytattuk Helmuttal. Onnantól simán ment. Számos belső egyeztetés zajlott le a rövid, közép- és hosszú távú vízióról.”



A 16 millió dolláros összeg kontextusba helyezve még mindig nincs a legjobban fizetett pilóták szintjén: Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a 40-50 milliós tartományban keres, de még Daniel Ricciardónak is fizet a Renault évi 27,5 milliót. A Ferrarival 2024-ig leszerződő Charles Leclerc-nél azért jobban fogják fizetni: sajtóhírek szerint a monacói 9 milliót keres évente.

Viszont a 16 milliós fizetés sincs feltétlenül kőbe vésve, tekintve, hogy Verstappen bére eddig minden évben emelkedett: tavaly 13,5, két éve 10, 2017-ben pedig csupán 3 millió dollárra saccolták a holland alapfizetését.

Hozzátesszük, hogy a fenti fizetési értékek szinte minden esetben (leszámítva Ricciardót, akinek peres ügye miatt nyilvános bírósági dokumentumok említették szerződése részleteit) nem hivatalos információkon és becsléseken alapulnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: