DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Verstappen: Én nem vállalom be a síelés kockázatát

A Formula-1-es pilóták időbeosztásánál talán csak a szerelőké és a mérnököké durvább, éppen ezért is van az, hogy Max Verstappen inkább otthon ülve tölti szabadidejét, ahelyett, hogy mondjuk síelne.

Bár úgy tűnhet, az élsportolók élete sem fenékig tejfel, hiszen rendkívül szoros az időbeosztásuk, csúcsformában kell lenniük minden versenyre, oda kell figyelniük, hogy mit esznek, sőt még azt is megmondják nekik, hogy mikor aludhatnak.

Ugyanakkor az is szemet szúr, hogy egy Formula-1-es versenyző sosem képes csak úgy megülni a fenekén, mindegyikük egy igazi adrenalinvámpír, így folyton szükségük van valamilyen pezsgésre.



Viszont nem tartozik közéjük Max Verstappen, aki szívesebben tölti otthon, családjával az ünnepeket és a szabadidejét, mivel évközben annyit kell utaznia, hogy ilyenkor sokkal szívesebben tölti pihenéssel az idejét.

„Boldog vagyok, mikor véget ér a szezon, mert akkor van két-három szabad hetem január előtt” – mondta Verstappen a Grand Prix Radio adásában Jack Plooijnak, aki megkérdezte, nincs-e szüksége a hollandnak ilyenkor is valami adrenalinlöketre.

„Semmi szín alatt nem mennék el síelni, nem szeretném bevállalni ennek a kockázatát” – mondta Verstappen Schumacher balesetének hatodik évfordulója után. „Már nem is síeltem évek óta, inkább itthon maradok és nem csinálok semmit. Állandóan úton vagyok, így ilyenkor kedvem sincs kimozdulni otthonról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: