Steward
Gobodics Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 3. péntek
Bulvár

Ron Dennis váratlan bizniszbe kezdett

A McLaren teljes átalakuláson ment, illetve megy keresztül az utóbbi években, hisz lecserélték a vezetőséget, de még a pilótákat is. De vajon mi a helyzet Ron Dennisszel, a McLaren korábbi főnökével?

A Ferrari mellett a McLaren a másik csapat, mely utcai sportautókat gyárt a Formula-1-ben való szereplés mellett, amire annak idején Enzo Ferrari szerint azért volt szükség, hogy pénzt tudjanak termelni, amit később a versenyzésre költhetnek.

Nos, ami Olaszországban a Ferrari, az Nagy-Britanniában a McLaren, akik az F1 történetének második legsikeresebb csapata, azonban a 2012-es Brazil Nagydíjon aratott sikerük óta várat magára első győzelmük, ahogyan világbajnoki címet is csak egyet tudtak szerezni ebben az évezredben.

Viszont látható, hogy Zak Brown, Andreas Seidl és társaik új alapokra helyezték a lejtmenetben lévő wokingi csapatot, akik kezdenek magukra találni, és idén már sikerült a pódiumra is odaérniük, még ha nem is önerőből. A McLaren tehát egyre feljebb lép a rangsorban, de vajon mi újság az istálló egykori kiváló csapatfőnökével, Ron Dennisszel?Nos, a brit üzletember, aki nem mellesleg a McLaren Technology Group alapítója, Lewis Hamilton felfedezője és világbajnoki címeket nyert Niki Laudával, Alain Prosttal, Ayrton Sennával, Mika Hakkinennel és Lewis Hamiltonnal is, most a zeneiparba kóstolt bele.

Elég váratlan fordulat, azonban nem kell attól félni, hogy Ron Dennis egy lemezzel rukkolna elő, mindössze egy Roxi nevű zene-streamelő szolgáltatónál vásárol 10%-os tulajdonjogot, ami nem mellesleg a Spotify-jal működik együtt.

„Ron Dennis az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb vállalkozója, így az, hogy ő is a csapatunk tagja, segíteni fog nekünk, hogy minél több családhoz tudjuk eljuttatni a zenei élményünket, akik így több időt tölthetnek majd együtt, nem pedig a tabletjeikre és okostelefonjaikra fagyva” – nyilatkozta a The Parc Fermé oldalának Rob Lewis, a Roxi vezérigazgatója.

A társaság jelenleg nagyjából 35 millió dal lejátszására jogosult, de még karaoke-ra alkalmas zenei anyagok is megtalálhatóak rajta. Ki tudja, egyszer talán a zenei karrierre vágyó Lewis Hamiltonnal is újra együtt dolgozhat Ron Dennis a jövőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?