DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Vettel is vegán lett, de nem sokáig

A négyszeres világbajnok Lewis Hamiltonhoz hasonlóan a Föld védelmét hirdeti, sőt kísérleti jelleggel ő is kipróbálta a növényi étrendet. Nem maradt vegán, de több tanulságot levont.

Egyre többen sajátítják el a vegán életstílust világszerte: a Formula-1-es mezőnyből Lewis Hamilton már két éve él növényalapú étrenden és lelkes szószólója a vegánságnak, akárcsak a környezet védelmének. Sebastian Vettel azonban egészen mostanáig nem verte nagydobra, hogy korábban – még 2018-ban – ő is kipróbálta az állati eredetű tápláléktól mentes diétát kísérleti jelleggel.

„Ez a kísérlet körülbelül hat hétig tartott és sokat tanultam belőle” – mondta el Vettel a svájci Blick újságírójának. „Mindig rajtad múlik, hogyan és mit eszel. Alaposan beleástam magam a témába. Nincs nyerő étrend, mert mindenki más, a teste máshogyan reagál rá. Én nem szeretek túl gyorsan ítélkezni, hiszen mindenre mondták már, hogy jó és azt is, hogy rossz.”



Vettelből végül nem lett valódi vegán, de a tapasztalatok alapján módosított korábbi étrendjén: „Számomra változás történt abban a tekintetben, hogy kevesebb húst eszek és több figyelmet szentelek az élelmiszer minőségének, ami Svájcban viszonylag könnyű. Ezen túl több zöldség kerül az asztalra.”

Hamiltonhoz hasonlóan Vettel is a fenntarthatóságban hisz. Mivel a közösségi médiában nem aktív, kevesebb megnyilvánulásával találkozni ebben a témában, de emlékezetes, amikor F1-es újságírókat szólított fel a Magyar Nagydíjon, hogy ne szemeteljenek. Az interjúban véleményt mondott arról, nem ellentmondásos-e, amikor egy autóversenyző a Föld megóvása mellett kampányol.

„Ettől a hozzáállástól el kell távolodni. Mindenkinek azon kell elgondolkodnia, ő maga hogyan veheti ki a saját részét. Mindegyikünk tud és köteles is valamit tenni. Talán egyeseknek kevesebbet kellene azzal foglalkoznia, mi nincsen rendjén, helyette arra kellene összpontosítania, ő mit tehet. Máskülönben csak a szemünket fogjuk dörzsölni pár év múlva” – adott hangot véleményének Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: