DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Button Nintendón gyakorolt vezetni

Gyerekként imádta a Mario Cartot, abban gyakorolta a kanyarvételeket, tinédzserként viszont egy merész megmozdulás miatt megbukott vezetésből. 2009 F1-es világbajnoka személyes témákat boncolgatott.

A Formula-1-től visszavonult, nyáron családapává avanzsált Jenson Button a BBC kamerája előtt mesélt múltjáról és magánéletéről, miközben egy-két vele kapcsolatos pletykát is megcáfolt. A videójátékozás, a jogosítvény megszerzése és a legnagyobb balesete is szóba került.

 button-portre-smp



- Gyerekként imádta a Mario Cartot. A kanyarvételeket és az ugrásokat gyakorolva napokat töltött el a játékban.

- Két yachtja is volt már, mivel imád hajóval utazni. Szicíliát és Szardíniát emelte ki, mint kedvelt úticélokat és hozzátette, élete legjobb élményeit hajókon élte meg.

- 1997-ben megbukott vezetésből. Az oktatója azt mondta, „olyan közön akart átmenni, ami nem létezett”. Egy útszűkületben elsőbbséget kellett volna adnia a szembejövőnek, amit nem tett meg. Előrehajtott, így a tükrök centik híján mentek el egymás mellett. 39 évesen újra le végig kell mennie a folyamaton, ugyanis az Egyesült Államokba költözött, ahol kötelező egy helyi vizsgát teljesíteni.

- 2003-ban közel 300 km/h-val elszenvedte élete legnagyobb balesetét. Monacóban az alagút után fékezett, de blokkoltak a kerekei, beleforgott a falba, ami letörte a kerekeit, így szinte lassulás nélkül csúszott tovább. 30 G erejű volt az ütközés, ami végül megállította. Egy időre elveszítette az eszméletét, és arra kelt, hogy az orvos épp felvágja a tűzálló overallját, hogy beinjekciózzon neki valamilyen „csodás dolgot”.

Button a Mario Cartot hamarosan ismét előveheti, ugyanis nyáron született meg első gyermeke, aki már komoly vezetéstechnikai képzést kapott édesapjától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: