DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Tarolt az autóipar és a vegánok Kiss Norbi idei állatvédelmi díjátadóján

Idén is Kiss Norbi, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja adta át Közép-Kelet-Európa egyik állatvédelmi elismerését, a Szent Gertrúd Díjat, melyet a macskák védőszentjéről neveztek el.

A díjátadó helyszíne ezúttal a China Mart Budapest volt, ahol a Felis Hungarica macskatenyésztő szervezet nagypresztizsű nemzetközi macskakiállítása volt, ahol Kiss Norbi mellett számos - négylábú - világ és Európa bajnok macska is részt vett.



Kiss Norbi - a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetőjének, Kapin Richárdnak a társaságában - elsőként egy egri tanárnőnek, Szakácsi Andreának és egykori diákjának, Bimbó Pálnak adta át a Szent Gertrúd Díjat. Ők az ötletgazdái és megszervezői annak a ma már mozgalommá terebélyesedett ötletnek, hogy  a karácsonyi ünnepek előtt menhelyeknek, és árva állatoknak gyűjtsenek adományt. 

 

Szintén díjat kapott Farkas Pál agrármérnök,  aki a mostanában egyre népszerűbb faültetési akciók aktív támogatója és szakértője. A kitüntetettek között van Blahó László heves megyei polgárőr parancsnokhelyettes, akinek jelentős szerepe van abban, hogy a hazai polgárőr mozgalom egyre inkább együttműködik  a természet és állatvédő mozgalmakkal a bűnmegelőzésben. 

Politikusok közül elsőként - még hat évvel ezelőtt -  Dr. Kiss László, korábbi országgyűlési képviselő, jelenleg Óbuda polgármestere kapott állatvédelmi elkötelezettsége miatt Szent Gertrúd Díjat. Idén is van politikus a díjazottak között: Aros János, Sárospatak polgármestere a helyi állatvédők elkötelezett támogatásáért, és a város állatvédő szervezete melletti karakteres kiállásáért kapta meg a rangos elismerést.  

Taroltak az egyre környezettudatosabb autóipar hazai képviselői az idei díjátadón. Képe Tibor, a Hyundai Hatvan márkakereskedés tulajdonosa környezetvédelmi és az állatvédő szervezetek támogatása iránti elkötelezettsége miatt, a Pappas Autó Mercedes tehergépjármű értékesítés vezetője, Kovács Péter pedig hosszú évek óta folytatott elkötelezett civil állatmentő önkéntes munkájáért vehette át a Szent Gertrúd Díjat Norbitól. Utolsóként, de - ahogy Norbi fogalmazott - legkevésbé sem utolsó sorban Korpádi Péter vegán aktivista kapott idén Szent Gertrúd díjat, aki az állatvédelem talán leginkább szívszorító szegmensével, a vágóhídra hurcolt állatok szörnyű sorsával, sorsuk megváltoztatásáért és az egészségtelen és kegyetlen húsfogyasztás visszaszorításáért küzd  küzd hosszú évek óta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: