DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Leclerc a vegánságról: Szeretem a marhahúst

A Ferrari fiatal F1-es pilótája szerint ő azért teljesen nem lesz vegán, de érdekli ez az irány, Lewis Hamilton pedig jó példa rá - őt viszont egyelőre a maximális fizikai állapot foglalkoztatja.

Charles Leclerc, a Ferrari Formula-1-es pilótája is érdeklődik a vegán életmód iránt, de egyelőre még nem tar ott, hogy át is álljon rá - mint mondta, szereti a steaket és inkább amiatt gondolkodik az étrendjének megváltoztatásán, hogy az autóban nyújtott teljesítményét növelje. A fiatal monacói versenyző Mexikóban, a Shell egyik rendezvényén nyilatkozott a Reutersnek.

"Nem vagyok vegán, de természetesen tanulmányozom ezeket a dolgokat. Százszázalékos fizikai állapotban akarok lenni, vannak programok, amiket követnem kell, de ebbe is belemélyedek ugyanúgy. Szeretem a marhahúst, de közben azon is rajta vagyok, hogy menjek ebbe az irányba is" - mondta Leclerc.

lecmeat



A Formula-1-ben Lewis Hamilton az, aki nyíltan a vegán életmódot és étrendet követi, hirdeti is, hogy másoknak is ezt kellene tenni a bolygó védelmében, illetve azt is hangoztatta többször, hogy neki jót tett a váltás. "Szerintem Lewis jó példa a vegán életmódra, de jelenleg a különböző pilótáknak különböző véleményük van a dologról. Én csak a legjobb módot akarom követni, azt, amit a legjobbnak érzek saját magam számára."

Leclerc azt is hozzátette, hogy szerinte a Formula-1-nek egyértelműen a bioüzemanyagok felé kellene mennie és mindent meg kellene tennie annak érdekében, hogy ebbe az irányba haladjon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: