DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Albon szívesen elköltözne már otthonról

A Red Bullnál versenyez, de még mindig a szüleivel lakik Alexander Albon. Bevallása szerint ő is szívesen élne nagyvilági életet, csakhogy egyelőre nem keres ehhez elég jól.

Nehéz elképzelni, hogy a világ legjobb autóversenyzőinek egyike, egy Formula-1-es topcsapat pilótája még a szüleivel él – a 23 éves Alexander Albon esetében azonban ez a helyzet, praktikussági okok miatt is, hiszen a családi ház Milton Keynes-ben található, ahol a Red Bull központja is.

„Remélhetőleg a következő években több pénzt keresek és elköltözhetek. Jelen pillanatban ugyanis házhoz vagyok kötve, a családi házhoz” – mondta a PA hírügynökségnek Albon, aki a GP Business Book-féle nem hivatalos fizetéslista szerint 750 ezer eurót keres idén (bár más források ennél kevesebbről számoltak be). Újoncként ezzel a mezőny sereghajtói közé tartozik – a 250 millió forintnak megfelelő bér ismeretében azonban túlzás lenne azt állítani, hogy nem tud összekuporgatni egy szerény albérletre.



Az angliai születésű thaiföldi azonban ennél többre, nagyvilági életre vágyik, hasonlóra, mint amilyet a Formula-1 sztárjai élnek. Igaz, Monaco vagy Svájc helyett ő beérné Londonnal is.

„Milton Keynes kedves városka és közel van a Red Bull gyárához, de hogy is mondjam… Vannak más helyek is a világon. Talán el kellene költöznöm és extravagánsabb életet élnem. Londonba kétségkívül szívesen mennék. Gondolkoztam ezen, de megint a pénzkérdés. Ki kell érdemelnem némi bónuszt!” – játszott el a családi fészekből való kirepülés a jelek szerint egyelőre korai gondolatával Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: