DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Todt: Remélem, egyszer közösen látogatunk ki egy versenyre Schumacherrel

Az FIA elnöke ismét Genfbe látogat, hogy a Schumacher családdal legyen, és Jean Todt nagy vágya, hogy egyszer újra együtt menjenek ki a hétszeres világbajnokkal egy Formula-1-es nagydíjra.

Jean Todt már több F1-es versenyt is Michael Schumacher társaságában nézett végig, saját elmondása szerint, s a legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a hétszeres világbajnok legenda Párizsban kap őssejtkezelést.

Jean Todt az olasz La Repubblicának adott interjújában adott némi reménysugarat azok számára, akik abban reménykednek, hogy Schumacher egészségi állapota sokkal jobb annál, mint amire a legtöbben számítunk, hiszen nem lennének olyan vérmes reményei az FIA elnökének, hogy vele együtt látogassanak ki majd egy versenyhétvégére, ha erre nem látna esélyt.



„Elmondtam az igazat. Több versenyt is együtt néztünk végig a tv-ben. Abban reménykedem, hogy egyszer közösen utazhatunk majd el valamelyik nagydíjra. Napi kapcsolatban állok a Schumacher családdal, sőt most is épp Genfbe indulok. Mindannyian abban reménykedünk, hogy folyamatosan javulni fog a helyzet.”

Az ötven esztendős Schumacher állapotáról nagyjából semmit sem tudni a 2013-as síbalesete óta, ezzel kapcsolatban pedig Jean Todt is elmondta véleményét, aki mindkét felet megérti: „Nem azt mondom, hogy az rossz, ha az emberek tudni akarnak valamit róla, de meg kell érteniük, hogy ez a család döntése.”

Todt viszont nem örült annak, hogy Schumacher párizsi kezeléséről egy nővér osztott meg információkat: „Meglepődtem, hogy amikor Párizsba érkezett egy kontrollra, pont azoknak az embereknek járt el a szája, akiknek tisztelnie kellene a betegek egészségügyi állapotát. Számomra ez nem korrekt, remélem, megtaláljuk a forrást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: