DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Ez volt a legnépszerűbb „Honda” Suzukában

Toronymagasan és érthető módon a Honda vonzotta a legtöbb nézőt a Japán Nagydíjra, azonban a legnépszerűbb modell mégsem körözött a suzukai versenypályán a hétvége folyamán.

Nem titok, hogy a formula.hu a Casio Edifice támogatásával tudósított hétvégén a Felkelő Nap országából, s a japán vállalatnak köszönhetően tudtuk meg azt is, hogy melyik volt a legnépszerűbb „Honda” Suzukában. Ez bizony egy karóra, mégpedig a Hondával közösen elkészített, imitált kiadású Edifice EQB-1000HRS-1AJR, amelyet többek között az autóipari vállalat motorsport-programját irányító Masashi Yamamoto is viselt a hétvége folyamán.

casio-honda-2



A japán szakvezetőtől tudtuk meg, hogy a Honda valóban szerepet vállalt a Bluetooth kapcsolattal is rendelkező időmérő fejlesztésében, mégpedig különleges módon. Az együttműködés keretein belül közösen alakították ki a karóra lünettáját, amit pontosan ugyanabból a titán-aluminid ötvözetből készítettek el, amelyből a Honda jelenleg F1-es erőforrásának szelepei is készülnek.

casio-honda-1

A formula.hu-nak a zsúfolt vasárnapon alkalma nyílt látogatást tenni a suzukai pályán működő órashopban, ahol vendéglátónktól, Yasuyuki Takahashitól, a Casio értékesítési vezetőjétől megtudtuk: bár az újdonság forgalmazása Japánban csak október 18-án kezdődik, a Japán Nagydíj előtt megejtett zártkörű bemutató után a suzukai shop már kapott néhány darabot. „Egészen pontosan öt érkezett ide, a pályán található értékesítési pontra, de nem is maradtak sokáig. Amikor csütörtök reggel kinyitottak a kollégák, az első öt vevő öt perc alatt el is vitte az öt darabot” – mondta Takahashi, aki hangsúlyozta: nagyon büszkék a Hondával és a Toro Rossóval fennálló együttműködésekre, amelyek révén az F1-ért és a karórákért rajongók eddig is több különleges modell közül válogathattak.

casio-honda-3

Arról, hogy Európában, illetve Magyarországon mikor kezdődik az egyébként valóban mutatós időmérő szerkezet forgalmazása, csak később érkezik majd információ, ám jó esély van arra, hogy az izgalmas szerkezetre már karácsony előtt lecsaphatnak majd azok, akik elég gyorsak lesznek ehhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: