DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Button: Hamar feledésbe merültem

2009 világbajnoka szívesen kipróbálna egy mai F1-es autót, viszont úgy érzi, versenyzőként hamar elfelejtették őt az emberek. A visszatérés ötletét hezitálva utasította el a brit.

Jenson Button tizenhét Formula-1-ben töltött szezont követően 2016-ban, egyszeres világbajnokként vonult vissza a száguldó cirkuszból. Azóta bajnokká koronázták a japán Super GT-ben, valamint kipróbálta magát a WEC-ben, így a Le Mans-i 24 óráson is. Azt tehát nem mondhatnánk, hogy a visszavonulása után nem találta volna a helyét, viszont a mai Formula-1-es gépeket elnézve egyfajta vágyakozás lett úrrá rajta. Egy televíziós kérdezz-felelek során elárulta, szívesen beülne egy mai F1-es gépbe.

 button-portre-2017



 „Nagyszerű ezeket az autókat figyelni. A sebességük, a lassulásuk, a leszorítóerejük, az irányváltásaik – elképesztő szerkezetek. Gyorsabbak bárminél, amivel valaha versenyeztem” – idézte őt a PlanetF1.

A 39 éves Button idén lett családapa, így manapság egy egészen új szerep hárult rá az életben, a száguldás azonban tagadhatatlanul a vérében maradt. „Bizonyos szempontból hiányoznak, szívesen vezetném őket, de hogy versenyezzek velük… Nem, azon én már túl vagyok. Szeretnék igent mondani, de nagyon hamar elfelednek minket. A paddockban már fel sem ismernek engem. Csak viccelek, de úgy érzem, versenyzőként tényleg feledésbe merültem.”

Button utoljára 2017-ben indult Formula-1-es futamon, amikor egy alkalommal korábbi csapattársát, Fernando Alonsót helyettesítette a Monacói Nagydíjon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: