DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamiltont kifújolták, de csodálja az olaszokat

Bár a hétvégét megelőzően még azt emlegette, Ferrari-drukkerek hívják csapatukhoz, Monzában negatív fogadtatást kapott Hamilton. Ennek ellenére felnéz az olasz közönség szenvedélyére.

Lewis Hamilton pályafutása során ötször nyerte meg az Olasz Nagydíjat, de ez nem jelenti azt, hogy a monzai közönség szívébe zárta, sőt: a tifosi fújt rá, amiért a Mercedes pilótájaként kulcsszerepe volt a Ferrari egészen hosszú, 2011-ben kezdődő hazai nyeretlenségi sorozatának. 2019-ben végül Charles Leclerc révén vörös overallos versenyző állt a dobogó legtetején, ami régen látott örömünnepet váltott ki a rajongók által elárasztott célegyenesben, Hamiltont viszont a pódium legalacsonyabb fokán is az ismerős hurrogás fogadta.



„Olaszország, váó, ma akkora energiát bocsátottál ki, hogy azt hallani lehetett az egész világban. Ezért csodállak téged” – írta némi képzavarral Hamilton az Instagramon a futamot követően. A brit elismerően vélekedik az olasz rajongók szenvedélyéről, annak ellenére, hogy nem tagadja, ő ennek leginkább negatív oldalából kap.

„A szenvedély, melyet mutatsz, igazán különleges. A fújulás nem volt annyira kellemes, de rendben van, meg tudok birkózni vele. Remélem, hogy idővel változnak a dolgok, és nem hallunk lehurrogó hangokat egy ilyen gyönyörű országban. Ettől függetlenül mindannyiótoknak kívánom, legyetek pozitívak, és csak jó dolgok történjenek életetekben” – folytatta Hamilton.

Az ötszörös világbajnok éppen a nagydíj előtt nyilatkozta, úgy érzi, a Ferrari-rajongók attitűdje vele szemben érezhetően változik, és még fanatikus drukkerek is buzdítják arra, váltson csapatot és csatlakozzon Maranellóhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: