DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Schumacher: Olyan vagyok, mint édesapám

A feltörekvő Mick Schumacher hétszeres világbajnok édesapjához hasonlította magát. Sokszor ismer apjára magában, ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy elkövessen néhány hibát az életben.

Mick Schumacher idén váltott kategóriát, s a Formula-3 Európa-bajnoki címének megnyerését követően fellépett a Formula-2-be, ahol a Hungaroringen már megszerezte első győzelmét is a sorozatban.

A mindössze húszéves fiatalt a jövő nagy ígéretének aposztrofálják, melyben természetesen nagy szerepet játszik az édesapja által felállított mérce, Mick pedig maga is jó úton halad az F1 felé, hiszen már a Ferrari akadémiájának a tagja, sőt tesztelt már idén az Alfa Romeóval és a Ferrarival is F1-es autót.



Mick édesapja és a közte lévő párhuzamok szólt néhány szót a Süddeutsche Zeitungnak: „A magánélet egyaránt fontos számomra. Az, hogy a privát dolgokat tényleg megtartsuk magunknak, ebben pedig édesapám is nagyon jó volt. Számára mindig ez volt a legfontosabb. Rengeteg dolog van, aminél utólag rájövök, hogy ezt ő is így csinálta volna.”

„Sokat tanultam tőle azt illetően, hogy miként kezeljek bizonyos helyzeteket. Ettől persze még fontos, hogy elkövessünk az életben néhány hibát, melyekből tanulhatunk, de amikor tudom, hogy egy szituációra mi a megfelelő megoldás, és ezzel el tudom kerülni a gondokat, az természetesen jobb. Sokat tanulhatok még tőle, ez biztos, de az látszik, hogy ugyanolyan a temperamentumunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: