DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Részeg drukker inzultálta Raikkönent

Egy Verstappen-sapkát viselő rajongó állította meg Kimi Raikkönent, majd hadonászni kezdett, a finn napszemüvegét is eltalálta. Raikkönen és Mika Salo is felelevenítette, mi történt.

A Formula-1-es közegben felettébb szokatlan incidens zavarta meg az események megszokott menetét Spa-Francorchamps-ban pénteken. Kimi Raikkönent egy szemlátomást ittas Verstappen-rajongó állította meg, kiabálni kezdett vele és hadonászott. Az incidensről egy fotó is készült, a finn pedig így idézte fel a pillanatokat:

„Épp sétáltam, és nem is tudom, részeg volt, a karjaival hadonászott. Elém állt, elkezdte a kezeit lóbálni, megütötte a napszemüvegem is. Rászóltam, mi a francot csinál, de be volt állva. Fogalmam sincs, mit csinál” – mesélte el a Ziggo Sportnak az esetet Raikkönen, akiről csütörtökön lábsérülése kapcsán beszéltek, a szabadedzéseken azonban bebizonyosodott, részt tud venni a Belga Nagydíj folytatásában.



Kérdés, mennyire volt forró a helyzet, és Raikkönen közömbös természetének mekkora szerepe volt abban, hogy a rajongó inzultusából nem következett tettlegesség. A korábbi F1-es, Mika Salo drámaiabban emlékszik vissza az eseményekre: „Szinte egy verekedést kellett megakadályoznom” – mondta a finn az MTV-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: