DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Flavio Briatore politikusnak állt

Flavio Briatore számtalan megbotránkoztató dolgot tett már életében, és most is tett érte, hogy róla írjon a világsajtó. Az olasz üzletember ezúttal ugyanis politikusnak állt.

Flavio Briatore eredetileg üzletember volt, de hírnévre mégis a Formula-1-ben tett szert. Az olasz úriember ugyanis a Renault csapatfőnökeként vezette sikerre a francia istállót és Fernando Alonsóval a jobbján megtörte Michael Schumacher egyeduralmát.

A 2005-ös és 2006-os sikereket követően aztán elérkezett a mélypont: a 2008-as Szingapúri Nagydíj. Ki ne tudná az egész történetet, Briatore rászólt Nelson Piquet Jr. fülére egy rejtett üzenettel, hogy csapja falnak autóját, így győzelemhez segítve Fernando Alonsót.



Briatore azóta sem tért vissza a Formula-1-be, noha pár versenyen tiszteletét tette az olasz. Most viszont új kalandokba vág bele Flavio Briatore. Nem kisebb fába vágja a fejszéjét, mint a politizálásba, ugyani az üzletember úgy gondolja, hogy az olasz politika kritikus szinten áll és nem képes úrrá lenni a problémákon.

Briatore pártjának neve egyébként „Il Movimento del Fare”, ami szabad fordításban nagyjából annyit jelent, hogy a „Tettek Pártja”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: