DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Sajtó: Illegális bevándorlók a Ferrari kamionjában

A Brit Nagydíjra érkező kamionok egyikében a hírek szerint potyautasokra bukkant a Ferrari. Óriási valószínűséggel ismét Calais-ben jutottak a járműre a bevándorlók, néhány éve a Pirelli járt így.

Aki sosem járt még arra, az is értesülhetett a médiából arról, hogy Franciaország és Nagy-Britannia határán, leginkább Calais-nál kaotikus állapotok uralkodnak. Ez leginkább a teherszállító kamionokat érinti, amelyekre különböző módszerekkel igyekeznek feljutni az illegális bevándorlók, akiket egyébként feltartóztatnának a határon.

Az olasz Motorsport című lap információi szerint számos illegális migránsra bukkant a Ferrari saját egyik szállítókamionjában, amikor Silverstone-ba érkezett. Egyelőre úgy gondolják, hogy szinte biztosan Calais-ben jutottak be a teherszállítóba, amikor az várakozni kényszerült a kontinens és a szigetország határánál.

Szinte lehetetlen kivédeni az ehhez hasonló eseteket


Akkor azonban nem vették észre a behatolást, csak akkor jöttek rá, hogy extra utasok is vannak a kamionban, amikor a csapat elkezdte kirakodni a teherszállító tartalmát. Calais köztudottan évek óta szenved a menekültáradattal, amely Nagy-Britanniába szeretne eljutni és ehhez gyakran folyamodnak ehhez a nem megengedett eszközhöz.

Nem újkeletű azonban a probléma a Formula-1 számára sem, néhány évvel ezelőtt a Pirelli ugyanígy járt saját teherszállító-autóival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: