DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Wolff bevezette a meditációt a Mercedesnél

Kulisszatitkot árult el Toto Wolff: hogy a Mercedes dolgozóinak mentális teljesítménye tovább javuljon, bevezette a meditációt mind az 1000 munkatárs számára. Elmesélte, hogyan zajlott le az első alkalom 20 mérnökkel.

A Mercedes csapatfőnökétől, Toto Wolfftól gyakran hallunk olyan kifejezéseket, mint a csapaton belüli dinamika, a megfelelő mentalitás vagy nyitottság: az osztrák vezető tényleg komolyan veszi, hogy nem csupán Lewis Hamilton, de a teljes csapat számára optimális munkakörnyezetet teremtsen. Ezért döntött úgy, hogy a Mercedes angliai dolgozóinak lehetőséget biztosít a meditációra, ezzel is segítve szellemi kiteljesedésüket.

„Nem elhanyagolható fontosságú, hogy energikusak maradjunk, fizikailag és mentálisan is fittek legyünk” – mondta a BBC-nek adott interjúban Toto Wolff. „Hangsúlyt fektetünk a tudatos jelenlétre. Az igazság az, hogy bevezettük a meditációt a teljes csapat, több mint 1000 ember részére. Az ilyen apró előnyöket is ki kell aknázni, hogy az emberekből a legtöbbet hozzuk ki.”



Az osztrák, aki régebb óta a spiritualista tanok híve, elmesélte, hogyan indult az egész: „Van egy vicces történet. Én már sok éve benne vagyok a meditációban, aktív gyakorlója vagyok. Amikor elkezdtük, kiválasztottunk egy csoportot, amelyben, úgy sejtettük, benne voltak a legelvetemültebb, legcsökönyösebb, legkeményvonalasabb mérnökök, akik azt gondolhatták, ezek a gyakorlatok olyanok, mint valami faölelés.”

„Egy szobába tereltük őket, körülbelül 20-an voltunk. Biztos meglep, hogy a teljes alkalom végén, ami hat-hét ülésből tevődött össze, azok, akikről azt gondoltuk, rögtön kihullanak, mert azt gondolják, nonszensz dologra vesszük rá őket, végigcsinálták, és még fejlődött is mentális közérzetük és teljesítményük.”

Hogyan kell elképzelni a közös meditációt 20 mérnök részvételével? „Félkörben leültünk, és azzal kezdtük, hogy becsuktuk a szemünk, a tenyerünket pedig kinyitottuk. Nem mertem a tudatom is kinyitni, mert azt gondoltam, vicces helyzet lenne, és nem bírnám tartani magam. De áttörtük az ellenállás kezdeti fázisát, és azt kell mondanom, hogy nekem személy szerint ennek köszönhetően jelentősen javult az életminőségem. A visszajelzés is, amit kaptam, nagyon pozitív volt” – zárta Wolff. Az ilyen meditáció, mint az interjúból kiderült, ma már általános Brackley-ben, a Mercedes központjában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: