DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Özvegyével együtt emlékezett Laudára Bernie Ecclestone

Megható pillanatokkal indult a szombati nap a Red Bull Ringen, ahol az F1 korábbi impresszáriója, Bernie Ecclestone a közelmúltban elhunyt legendára, Niki Laudára emlékezett annak özvegye, Birgit, valamint egyik fia, Lukas társaságában.

A Red Bull Ringen az osztrákok Laudára emlékeznek, minden lehetséges módon: a paddock szívében egy paravánnal, valamint az erre a hétvégére idehozott 1975-ös Ferrari 312 T-vel tisztelegnek a háromszoros világbajnok legenda emléke előtt, míg a paddockot a központi épülettel összekötő alagútban egy fotókiállítással idézik fel a május 20-án, 70 éves korában elhunyt kiválóság életének és pályafutásának legfontosabb pillanatait.

IMG_20190629_104923



Mióta elszakadt a kormányrúdtól, Bernie Ecclestone csak ritkán jár F1-es futamokra, az ausztriai Red Bull paradicsom felkeresését viszont soha nem hagyja ki. A 88 éves üzletember ezúttal is jelen van Spielbergben, szombat reggel pedig megtekintette a tárlatot, ahová vele tartott Lauda özvegye, Birgit, valamint a pilóta idősebb fia, Lukas is.

Emlékezetes: noha közeli barátságban voltak egymással, Ecclestone nem ment el Lauda temetésére, mondván, számára a háromszoros világbajnok soha nem hal meg. A fotótárlat egyes felvételeinél Mr. E meg-megállt és elbeszélgetett az özveggyel: „Mintha csak tegnap lett volna!” – ismételgette a régebbi fényképeknél Ecclestone Birgit Laudának, akit szemlátomást meghatott az egykori F1- nagyfőnök megemlékezése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: