DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Elárverezik a legbotrányosabb Ferrarit

Az idei F1-es szezonzáró után viheti haza valaki azt a 2002-es Ferrarit, amelynek eszmei értékét tovább emeli a tény, hogy pontosan mely versenyeken is használta azt Michael Schumacher.

Az árverezést maga a Formula-1 testülete hirdette meg, amely az RM Sotheby’s céggel közösen bonyolítja le az eseményt a 2019-es Abu Dhabi Nagydíj során. Futamgyőztes, sőt világbajnoki címet szerző autók ritkán kerülnek ilyen módon eladósorba, de ami még különlegesebbé teszi ezt a modellt, az az évszázad egyik legnagyobb autósportos botrányában való szerepe.

00000752_228



Egész pontosan az F2002-es Ferrari 219-es kódjelű karosszériáját bocsátották ugyanis aukcióba, amellyel Michael Schumacher négy versenyen állt rajthoz, közülük Imolában, Spielbergben és Magny-Cours-ban is nyert, Monacóban pedig második lett. Az Osztrák Nagydíjon aratott győzelme pedig még Sebastian Vettel legutóbbi, montreali büntetésénél is nagyobb ellenérzéseket váltott ki a paddockban és a nyilvánosságban, hiszen azt úgy szerezte meg, hogy csapattársa, Rubens Barrichello felsőbb utasításnak engedelmeskedve a célvonal előtt látványosan elengedte őt maga mellett.

Egy másik neves esemény is kötődik azonban a 219-es karosszériához, hiszen a Francia Nagydíjon ezt vezetve szerezte meg a német 5. világbajnoki címét, beérve az addigi csúcstartó Juan Manuel Fangiót. Ezt követően további három versenyen még Barrichello is használta ezt az autót, és a Hungaroringen ő is behúzott vele egy győzelmet.

A legendás F1-es gép mellett egy 1990-ben készült Ferrari F40-es sportautó is kalapács alá kerül, Vettel aláírásával ellátva. A hétvége során mindkét gépet beindítják és végigvezetik a pálya célegyenesén, ezzel is csigázva az érdeklődőket, na meg szórakoztatva a nézőket. A befolyt pénzösszeg egy részét a Schumacher család által létrehozott alapítvány, a Keep Fighting, Never Give Up kapja meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: