DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A szamócaszedéstől a kaszinózásig: Amit eddig nem tudtál Bottasról

A finnek nagyon szeretik Valtteri Bottast, ezért igyekeznek minél több új információhoz jutni róla. Az újságírók nemrég szóra bírták a pilóta édesanyját, Bottast pedig két finn tévés faggatta.

Marianne Välimaa, Bottas édesanyja a finn APU magazinnak nyilatkozott, így néhány olyan dolgot is megtudhattunk az F1-pilótáról, amit ő talán soha el nem árult volna magáról. A gyerekkori sztoriktól egészen napjainkig - az ilyesmi megesik, ha az édesanyák kerülnek mikrofonvégre.

Azt már Bottas közösségi oldalairól is tudni lehet, hogy számára a természet, az erdőjárás, a finn erdők nyújtotta nyugalom mindig is sokat jelentett. Mint Marianne Välimaa elárulta, Valtteri már gyermekkorában is nagy természetjáró volt, az erdőkben bóklászás az egyik kedvenc időtöltése. Mindössze kétéves lehetett, amikor először vitték el a kis Valtterit az erdőbe szamócát szedni, a kisfiú kosara azonban mindvégig üres maradt, mert az összes szamócát megette.

00119009_196



Az egész Bottas család kutyaimádó, így volt ez már a finn gyerekkorában is. A család első kutyáját egy francia autóversenyzőről nevezték el, az eb René Arnoux névre hallgatott, a második kutyájuk pedig Rubens Barrichello volt. Marianne Välimaa jelenlegi kutyája már nem egy autóversenyzőtől kölcsönözte a nevét, a kis kedvenc Darwin névre hallgat. Nemcsak Bottas szereti a kutyákat, hanem a versenyző finn edzője, Antti Vierula is, az ő kutyája Helga. Bottas és felesége, Emilia egy szép dalmatalány boldog tulajdonosai, Fanni kutya pedig szereti a sportos életmódot: futni, lovagolni és biciklizni is elkíséri a gazdáit.

Bottas édesanyja azt is elmesélte, hogy nemrég beszélgetett egyet Toto Wolff-fal, a Mercedes csapatfőnökével, akitől az asszony megtudta, Wolffot nem zavarja Bottas új szakálla, Sebastian Vettel bajusza viszont nem tetszett neki. 

Bottas kisgyermekként is részt vett autóversenyeken és már akkor is nagyon fegyelmezetten viselte a sikereket és a kudarcokat. Újra és újra sikerült a negatív tapasztalatokat úgy feldolgoznia, hogy azok még jobb teljesítményre ösztönözzék. A csalódást mindig képes volt pozitív energiává, a nehézségeket győzelemmé átalakítani édesanyja szerint.

Végül jöjjön még egy érdekesség, amit magától Bottastól tudhattunk meg, amikor a finn C More skandináv kereskedelmi csatorna két F1-es riportere, Mervi Kallio és Niki Juusela Bottasszal töltött néhány órát Monacóban. Monaco Bottas jelenlegi otthona, az év egy jelentős részét a versenyek miatt ott tölti, így aztán jól ismeri a környéket. Meghívta a finn tévéseket egy legendás hírű, nagy kaszinóba. Bottas állítása szerint havonta egyszer eljár játszani, de csak egy kisebb kaszinóba, ahol többnyire blackjacket játszik kis tétekben. Nem a győzelemért, csak a játék öröméért. Az úgynevezett nagyfiúktól igyekszik magát távol tartani, hiszen ők hatalmas összegekkel dobálóznak, őket legfeljebb csak messziről figyeli.

Reméljük, a versenypályán azért majd emeli Bottas a tétet, és előbb vagy utóbb bekerül a F1- es nagyfiúk csapatába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: