DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Mentális problémákkal küszködött Hamilton

Az F1-es pilóták élete nem csak a csillogásról, pénzről és sikerekről szól - többek között erről beszélt Lewis Hamilton az amerikai tévés nagyágyú, David Letterman legújabb talkshow-jában.

Lewis Hamilton tizenharmadik idényét tölti a Forma-1-ben, de már most számtalan rekordot magáénak tudhat. Öles léptekkel közeledik hatodik világbajnoki címe felé, jövőre pedig győzelmek terén akár felül is múlhatja az elmúlt 20 évben etalonnak számító, és 2012-ben visszavonult Michael Schumachert.



A brit 2014 óta egyetlen alkalommal, 2016-ban nem ülhetett fel a sportág trónjára, a folyamatos csúcson pörgés azonban nem mindig pozitívan csapódik le az emberben – mint azt a pilóta elmesélte David Lettermannek a tévés legenda Netflixen futó „My Next Guest…” című műsorában.

„Egyértelmű, hogy nem mindig érzem jól magam, hiszen mentálisan nagyon, nagyon kemény az egész” – utalt Hamilton a versenyzés árnyoldalaira. „Hihetetlen magasságokat és sikereket élek meg, aztán jön a lejtő. Erről nem igazán beszéltem mostanáig, de néha mentális problémákkal küszködtem, és nehezen találtam az egyensúlyt.”

„Fel kell állni a legnehezebb helyzetekből is – sportolóként ezt teszem, és nem a bukást tartom szem előtt, hanem hogy hogyan tudok megbirkózni vele” – vélekedett a Mercedes-pilótája, majd hozzátette, ismertsége okán felelőssége is van azt illetően, hogy a nehézségeit hogyan kommunikálja. „Ott vagyunk valamilyen felületen, és mindegy, hogy öten, vagy milliónyian követnek minket – mindannyiunknak van véleménye.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: