DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

José Mourinho: Lauda az én generációm hőse

„Képzelhetik, mit jelentett az én generációm számára Niki Lauda” – mondta José Mourinho, aki legutóbb a Manchester United menedzsere volt, és a helyszínen izgulja végig a Monacói Nagydíjat.

José Mourinho eddig sem tagadta, hogy hatalmas Formula-1-rajongó, ezt pedig most is csak megerősíteni tudta a kétszeres BL-győztes portugál edző, aki a helyszínen tekinti meg a Monacói Nagydíjat, de persze nem ő az egyetlen híresség a paddockban.

Az 1963-ban született Mourinho tizenéves korát élte, mikor Lauda első két világbajnoki címét szerezte a ’70-es években, aki egy igazi ikonnak számít generációja számára. A Sky Sportsnak beszélt Niki Laudáról és a Formula-1 iránti rajongásáról a portugál tréner.



„Egy olyan srác, mint én, aki 1963-ban született, egyszerűen szerelmes az F1-be, és képzelhetik mit jelentett Niki Lauda az én generációmnak, a korombeli embereknek. Természetesen ő halhatatlan, minden generáció számára fontos, de az én korosztályomnak, akik akkor voltunk fiatalok, mikor versenyzett, rengeteget jelentett.”

„Volt szerencsém néhányszor találkozni vele, és elmondhatom, hogy igazi kiváltságnak és megtiszteltetésnek éreztem, hogy válthattam vele néhány szót, ahogyan a gyermekeim is. Van vele pár közös képünk is, és mindig is úgy fogunk rá emlékezni, mint a legnagyobbak egyike. A legjobb módja, hogy lerójuk előtte a tiszteletünket, hogy egy jó hétvégét hozunk itt össze” – tette hozzá José Mourinho.

A portugál mester zsinórban másodszor látogat el Monte-Carlóba, hogy megnézze a Formula-1-es futamot, azonban ezúttal munkanélküliként, legalábbis a tekintetben, hogy jelenleg egyetlen futballcsapat sem áll az ő irányítása alatt: „Tudom ezt is élvezni, de hiányzik a futball. Viszont ez egy fantasztikus hétvége. Néhány barátommal érkeztem, de több csapat is meghívott, mivel tudják, hogy imádom az F1-et.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: