DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Bottas: Sokfelé megfordultam, de nincs jobb hely, mint Nastola

Valtteri Bottas mindig büszkeséggel nyilatkozik szülővárosáról, Nastoláról, és Nastola is szereti őt. Ha úgy alakul, támogatja a helyi gördeszkásokat, vagy épp tanórákat látogat.

Ha bármikor szóba kerül, Bottas a finn F1-pilóta mindig szeretettel és szívesen beszél szülővárosáról, Nastoláról. Így aztán azon sem lehet csodálkozni, hogy legutóbb Bottas vállalta egy olyan park létrehozásának támogatását, ahol a gördeszkázó gyerekek és fiatalok igényesen és biztonságosan kialakított környezetben tölthetik szabadidejüket és kedvükre gyakorolhatnak.

Az Etelä-Suomen Sanomat (ESS) beszámolója szerint Nastola városvezetése egy közösségi projekt megvalósításához kérte Bottas együttműködését. A projekt a helyi fiatalok kulturált körülmények között történő sportolási lehetőségét kívánja biztosítan egy olyan helyen, ahol egyébként is szívesen gyülekeznek a deszkások.

 



Nastola az F1-pilóta gyermekkorának helyszíne, itt habarodott bele az autókba, szenvedélye lett a sport (nemcsak az autóverseny), életre szólóan megszerette a természet közeli tájat és a hosszú sétákat az erdőben. Valtteri Bottas hivatalosan Monacóban él, de az F1-es aktuális kötelességei teljesítése után igyekszik a lehető legtöbb időt Finnországban tölteni: „Finnországban születtem, de a munkám miatt külföldön élek. Az útlevelemben Nastola szerepel és nastolai vagyok” – nyilatkozta az ESS-nek.

A nastolaiak is büszkék a F1-versenyzőre. Amikor tavaly februárban ellátogatott egykori iskolájába, a diákok és a pedagógusok (köztük egy volt tanára is) nagy örömmel fogadták Bottast. Egy kis csellel tették még emlékezetesebbé a napot a gyerekek számára: a kis nebulókkal elhitették, a pilóta az Egyesült Királyságban tartózkodik, így csak virtuálisan tud jelen lenni az órán. Majd a világhálón keresztül történő beszélgetést egy kis időre megszakították, és pár perc múlva Bottas, a volt diák a bekopogtatott a tanterembe:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: