DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Különleges fogadalmat tett Kiss Norbi

„Idén minden Európa-bajnoki futamgyőzelmem és dobogós helyezésem után elültetek egy fát a kápolnai árvaházunk környékén, bízva abban, hogy a szezon végére létrejöhet egy kisebbfajta erdő” – mondta mosolyogva Kiss Norbi, a kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, akitől az állatvédelem mellett a környezet és természet védelme sem áll távol.

„Már korábban megtapasztaltam, milyen jó érzés fákat ültetni, ugyanis a Macskaárvaház környékén minden ünnepi alkalommal, a tavaszi Föld Napján vagy éppen az őszi Állatok Világnapján el szoktunk ültetni néhány fát. És csodálatos érzés, hogy ezek a kis csemeték már egy-két év elteltével is milyen fantasztikus milyen sokat nőnek. A Macskaárvaházba látogató vendégektől, barátoktól is gyakran kérjük, hogy macskaeledel mellett hozzanak egy-egy facsemetét, hiszen egy fa elültetésénél jobb befektetés nem nagyon van.”

Norbi azt is elmondta: konzultált a Kápolnával szomszédos Kál településen működő Global Plant faiskola és csemetekert vezetőjével, Farkas Pállal arról, hogy melyek a leginkább őshonos madár és méhecskebarát fa- és cserjefajták, hiszen ezeknek a növényeknek óriási szerepük van a fészkelő madarak és a hasznos rovarok életében is. 



„Rendkívül szimpatikus és nagyszerű ötletnek tartom Norbi kezdeményezését és bízom benne, hogy akár az egyébként környezetszennyezéssel is járó technikai sportokat űzők körében is egyfajta mozgalommá válhat ez az ötlet. Ha mindenki a saját környezetében Norbihoz hasonlóan tesz, csodálatos természeti környezet vesz majd minket körül” – mondta a faiskola vezetője, Farkas Pál. 

Kápolna polgármestere, dr. Berecz Kálmán hozzáteszi azt, hogy Kiss Norbi már eddig is nagy gyakorlatra tett szert faültetésben, és rengeteg futamgyőzelmet, dobogós helyezést és újabb Európa-bajnoki címet kíván a Mercedes Tankpool 24 versenyzőjének, aminek megvalósulása tényleg azzal járna, hogy a kamion-Eb idei szezonjának végére kisebbfajta közösségi erdővel gyarapodna Kápolna település. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: