DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ezúttal nem ideális ívekhez, hanem egy kölyökmacska megmentéséhez kért segítséget Norbitól Szomszéd Lali

A formula.hu birtokába jutott a kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok Kiss Norbi és a Gender Racing Team fiatal formaautós tehetségének, Szomszéd Lalinak a magánlevelezése, amelyből kiderül: Lali, aki egyik példaképének tekinti Norbit, ezúttal nem kanyartechnikáról, ívekről, vagy kigyorsításról, kér tanácsot, hanem egy néhány hetes kölyökmacska életének megmentéséhez kér segítséget.

Lali néhány nappal ezelőtt nagyon fáradtan és kissé dekoncentráltan érkezett szimulátoredzésére. Csapata számára azonban kiderült, nem a bulizás vagy a kialvatlanság az oka, hanem az, hogy édesanyjával egy kukába kidobott néhány hetes kölyökmacskát találtak, akinek megmentésére Lali mindent bevetett. Mivel a kis kölyköt két óránként kell etetni, ő éjszaka is felkelt ehhez, így nem is csoda, hogy másnap nem volt csúcsformában. Végül bizonyítékként meg is mutatta Kiss Norbival folytatott Messenger üzenetváltását, amit csapata végül – Lali és Norbi jóváhagyásával – eljuttatott szerkesztőségünkhöz.



„Nálunk a tehetség, a szorgalom, a szakmai kvalitások mellett nagyon fontosak sportolóink emberi értékei is, így büszkék vagyunk arra, hogy legfiatalabb pilótánk, Szomszéd Lali, ilyen felelősségteljesen és szeretettel gondoskodik egy mentett kis állatról” – mondja Gender Tamás, a csapat tulajdonosa, hozzátéve: szerencsére Lalit fiatal kora ellenére ez a fajta felelősségteljesség jellemzi a versenypályákon is.

„Nagyon drukkolok Lali mentett macskakölykének életben maradáshoz és bízom benne, hogy végleg örökbe is fogadja majd” – mondja Kiss Norbi, viccesen hozzátéve: „Így majd Lali is megtapasztalhatja, nincs annál pihentetőbb és stresszoldóbb, mint otthon egy macskával a mellkasunkon szunyókálni."

Egyébként a macskák szeretetet mindkét sportoló esetében közismert, hiszen Kiss Norbi a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, míg Lali családjával együtt támogatója és önkéntese az egri lakhelyétől nem messze, Kápolnán működő macskaárvaháznak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: