DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Sokan bedőltek a Rosberg kitiltásáról szóló álhírnek

Kölcsönadta örökös belépőjét a 2016-es világbajnok, ezért a Liberty Media két nagydíjról kitiltotta: a számos portálon olvasható beszámoló valótlan volt – félig.

Egy holland oldal írta meg először, számtalan másik pedig átvette a hírt, hogy Nico Rosberg a belépőjével való visszaélés miatt kitiltást kapott a Liberty Mediától. A német a rajtrácsra szóló örökös belépőjét – amely minden Formula-1-es világbajnoknak jár – adta át az őt kísérő operatőrnek, ami súlyos kihágásnak számít. Ezért büntették a jelenleg tévés szakértőként ténykedő Rosberget azzal, hogy nem léphet be az Azerbajdzsáni és Spanyol Nagydíjon a paddockba.

A Formula-1 azonban közzétett egy posztot hivatalos Twitter-csatornáján, amely álhírnek nevezte a Rosbergről szóló sztorit: a 2016-os világbajnok valóban nem volt ott Bakuban és Barcelonából is hiányozni fog, de egyszerűen azért, mert ezekre a versenyekre nem utazik a tévéstábbal.



„Vicces látni, hogy az álhírek milyen gyorsan el tudnak terjedni. Nico Rosberg helytelenül használta belépőjét Kínában, de azonnal bocsánatot kért, és vissza fogja kapni a belépőt a következő versenyen, amelyre a terv szerint jön – Monacóban. Nincs szó kitiltásról!” – olvasható a közösségi oldalon. Georg Nolte, Rosberg asszisztense szintén elmondta, a híresztelés nem volt megalapozott, „rövid beszélgetés zajlott le Kínában az F1 akkreditációs illetékesével, és ennyi”.

Rosberg a DPA hírügynökségnek ezt mondta: „Az utolsó pillanatban lehetőséget akartam adni egy barátnak, hogy kimehessen a rajtrácsra, ezért neki adtam a belépőmet” – fogalmazott. Valójában tehát a hír részben igaz volt: a német tényleg visszaélést követett el és kölcsönadta belépőjét, de korábbi világbajnokként megúszta a komoly következményt és nem kapott eltiltást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: