DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Vettel: Bár felhívhatnám Michaelt

A Ferrarinál lépten-nyomon Schumacher örökségébe botlik a honfitárs, aki kevésbé versenyzőként, sokkal inkább emberként emlékszik a hétszeres világbajnokra.

Ismert, mennyire közel állt Sebastian Vettel honfitársához, Michael Schumacherhez, amikor ő volt a németek ifjú reménysége, Schumacher pedig a tapasztalt hétszeres világbajnok. Már öt év telt el a sorsfordító síbaleset óta, Vettel azonban sokszor ma is telefont ragadna, hogy barátjával beszéljen.

„Annyira sajnálom, hogy nem tudok egyszerűen telefont fogni és beszélni vele” – idézi a brit Mirror bulvárlap Vettelt, aki összefoglalta, mit jelent számára Michael Schumacher: „Eleinte a hősöm volt, akire felnéztem, később pedig az embert is megismertem. Manapság, amikor visszatekintek, akkor Michaelre, az emberre emlékszem, nem annyira a versenyzőre. De továbbra is teljes mértékben tisztelem versenyzőként.”



A Ferrarinál Vettel lépten-nyomon Schumacher örökségével szembesül: „Ha itt a Ferrarinál szóba elegyedek a srácokkal, akik Michael idejében is itt voltak, akkor mindig nagy elismeréssel beszélnek róla. Látszik ebből is, hogy valami különlegest hagyott maga mögött.”

Az újabb – nem megerősített – hírek szerint Michael Schumacher lassú felépülése Mallorcán folytatódik, a luxusvillában, melyet felesége, Corinna vásárolt előző évben. A bulvárlapok szerint a szomszédok látták, amint Schumacher orvosi személyzet kíséretében megérkezett a rezidenciára.

Mindeközben Michael Schumacher fia, Mick az idei szezont már a Ferrari kötelékében, a pilótaakadémia tagjaként kezdi meg. „Nem fogok neki tanácsokat osztogatni, hogyan vezessen. Ki kell tapasztalnia saját magának, meg kell szereznie a maga tapasztalatát” – beszélt arról Vettel, tud-e majd segíteni a 19 éves növendéknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: