DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Laudának nincs tüdőgyulladása

Niki Laudánál, júliusi tüdőátültetése óta először megakadt a gyógyulási folyamat, mivel ibizai nyaralása során beteg lett. Az orvosok azonban mindenkit megnyugtattak, nincs szó tüdőgyulladásról.

Nincs egy hónapja, hogy a háromszoros világbajnok osztrák pilótát kiengedték a klinikáról, hogy otthon folytathassa rehabilitációját nyári tüdőtranszplantációját követően. Lauda szervezete komplikációk nélkül befogadta az új szervet és folyamatosan egyre jobban lett, a júliusban történteket viszont élete legrosszabb élményének nevezte.

Bár egyelőre járókerettel közlekedik (a hosszú hónapokig történő fekvés miatt izmai jelentős részét elveszítette), de speciális edzéseket tartott már hetek óta és tervei szerint a hónap végén már elhagyhatta volna a járókeretet. Múlt héten azonban sokkolta a barátokat és a rajongókat a hír, hogy az osztrák legenda visszakerült az intenzív osztályra, mivel ibizai vakációja során megbetegedett.

Szerencsére nincs nagy baj Laudánál, csak immunrendszere még nem az igazi


Ez komoly visszalépést jelent a gyógyulási folyamatban, de szerencsére nagy baj nincs. Bár sokan attól tartottak, hogy ismét a tüdeje betegedett meg Laudának, erről szerencsére nincs szó, nem kapott tüdőgyulladást. Viszont legyengült immunrendszere nem tudott megbirkózni a relatíve komoly betegséggel, ezért van szüksége intenzív kezelésre.

„A transzplantáció miatt a helyzet jóval összetettebb, mint egy egészséges ember esetében. A beteg rendkívül fáradt és amit elkapott, több, mint egyszerű megfázás. Lauda nem szenved tüdőgyulladásban és nincs szükség lélegeztetőgépre sem. Niki vigyázott az egészségére és mindent jól tett. Ebben a szituációban sajnos elkerülhetetlenek bizonyos kockázatok” – ismertette a helyzetet Walter Klepetko, Lauda kezelőorvosa.

Az Österreich című lap szerint továbbra is úgy tervezik, hogy még ezen a héten hazaengedik Laudát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: