DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ma csak óvatosan a spanyol F1-es hírekkel

Fernando Alonso részesedést vásárol a McLarenből, Carlos Sainz pedig a kétszeres bajnok csapattársa lesz az Indy 500-on? Nem valószínű, viszont ma van a spanyoloknál a bolondok napjának megfelelője.

Spanyolországban – és egyéb spanyol nyelvterületen – hiányzik a nálunk jól ismert április 1-ji tréfálkozás hagyománya, van azonban egy nagyon hasonló ünnepük. Náluk december 28. a viccelődés napja, annak ellenére, hogy nem egy kifejezetten kedélyes történetű dátum: a katolikus egyházban ez az aprószentek, a Jézus születése után Betlehemben lemészárolt fiúgyermekek emléknapja.

Ezen a napon jobb fenntartásokkal kezelni a spanyol forrásokból származó F1-es híreket: ennek ellenére több közülük feltűnt a nemzetközi médiában, különösen az a beszámoló, amely szerint Fernando Alonso tulajdonrészt fog vásárolni az átstrukturált McLaren Racingből, amely magába foglalja majd a Formula-1-es, IndyCar- és lehetséges jövőbeli Le Mans-i részlegeket.



Az eredetileg Soymotor oldalon publikált hír szerint – amely hivatalos bejelentést a birminghami Autosport International kiállításra ígér – az egyezség része, hogy a McLaren ruházatát Alonso cége, a Kimoa biztosítja, ráadásul a spanyol csapata, a Formula Renault Eurocupba fellépő FA Racing is megkapja a McLaren támogatását. A Soymotor cikkében nem szerepel az utolsó, leleplező bekezdés, hogy tréfa lenne – mindenesetre nagyon gyanús, hogy egy ilyen horderejű, spanyol pilótával kapcsolatos hír épp december 28-án látott napvilágot.

Ami viszont bevallottan álhír – ennek ellenére angol nyelvű F1-es oldalon is viszontláttuk – az a McLaren Indy 500-as projektjéről szóló beszámoló: a MomentoGP ír arról, hogy Fernando Alonso csapattársa a McLaren tengerentúli projektjében Carlos Sainz lesz. Mivel pedig Indianapolis egybeesik a Monacói Nagydíjjal, az ifjú spanyol autójába helyettest kellene találni – ahogyan tavaly Jenson Button ugrott be Alonso helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: