DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Az Egri Borszalonon búcsúztatja az évet Kiss Norbi

December 29-én, Egerben az immáron hagyományos Borszalonon búcsúztatja az óévet Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, aki kizárólag versenyszezonon kívül szokott minőségi, száraz vörösborokat kóstolni – természetesen csak mértékkel.

Norbi már egy évvel ezelőtt is díszvendége volt a Hotel Eger & Park különböző termeiben, folyosóin és teraszán rendezett borünnepnek, ahol egy éve többek között Nagy Feróval és Csisztu Zsuzsával, Eger polgármesterével, Habis Lászlóval és Harmati László üzletemberrel is minőségi Bikavérekkel koccintott.

- Kicsit második otthonomnak érzem Heves megyét, hiszen egy csodálatos kis Tarna-menti faluban, Kápolnán van az alapítványunk Macskaárvaháza, és nagyon sok baráti kapcsolat, jó emlék köt Egerhez is – meséli Kiss Norbi, aki több egri borásszal is baráti kapcsolatot ápol.

- Az Ostoros, a Grassi és a Gál pincészetek a kedvenceim, és tulajdonosaikkal is nagyon jóban vagyunk – meséli, hozzátéve: – Egerben még soha, egyetlen alkalommal sem fordult elő, hogy bárhol nem tökéletes minőségű bort kaptam volna – meséli mosolyogva Norbi, aki hozzáteszi: – különös varázsa a Borszalonnak, hogy magukkal a borászokkal is jókat lehet beszélgetni.



A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjaként is ismert autóversenyző azt is hozzáteszi: 

- Állatvédő szervezetük számos lelkes aktivistája egri, így a Borszalon nagyszerű alkalom arra is, hogy velük találkozzak.

- Ilyenkor természetesen együtt is megetetjük a környék árva macskáit – mondja mosolyogva Norbi, akinek az előző évi Borszalonon barátai egy különleges meglepetéssel is kedveskedtek, tudván, hogy nemcsak a Mercedes pilótája, de a Mercedes-AMG magyarországi nagykövete is. 

- Egy lassan veteránkorba lépő, első generációs Mercedes S osztállyal jött értem a sofőr, amikor taxit hívtam, hogy a szállodából eljussunk a Borszalonba, és a rendezvény végén is ezzel a fantasztikus autóval tértünk vissza a hotelbe – idézte fel az egy évvel ezelőtti egri eseményeket Norbi.

Idén Kiss Norbi és kedvese, Márti azonban a Borszalonnak otthont adó nagyszerű wellnesshotelben, a Hotel Egerben töltik a rendezvény utáni éjszakát, így ezen az estén bizonyosan nem ülnek autóba – még taxiba sem.

- Remélem, idén is sok kedves baráttal találkozom majd a Borszalonon, akikkel akár az autósport, akár az állatvédelem révén ismerkedtünk meg, és akikkel már éppen ideje egy pohár finom egri borral koccintani–-zárja mondandóját Kiss Norbi.

Az egri Borszalonon egyébként több mint 30 borász legkiválóbb borait kóstolhatja meg a nagyközönség, a Hotel Eger & Park különböző termeiben, folyosóin és teraszán. A Borszalon egy színes és elegáns ünnepi esemény, ahol a fantasztikus borok élvezetét különleges fények, gyertyaláng, halk zene, és a borászok személyes jelenléte teszi feledhetetlenné.

A Borszalon bárki számára nyitva áll, információk és jegyvásárlási lehetőségek a rendezvény veboldalán, a www.borszalon.info oldalon találhatóak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: