DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton reagált szülővárosa kritikáira

A brit világbajnok elnézést kért egy díjátadón elejtett mondatáért, amire a beszámolók szerint megsértődtek Stevenage lakói. Hamilton azt üzente, nincs szükség a negatív energiákra.

Lewis Hamilton egy vasárnapi díjátadót követően került ismét a bulvárlapok címlapjára, miután a beszéde során, szülővárosa kapcsán a nyomor szót használta, s ezzel állítólag vérig sértette Stevenage lakóit. Arról nincs tudomásunk, hogy az utca emberét megkérdezték-e az esetről, ám a település tanácselnöke több ízben is hangot adott mind a saját, mind a lakosság megbántottságának. Az ügy akkora vihart kavart, hogy Hamilton a közösségi médiában igyekezett csillapítani a kedélyeket, és egyben elnézést is kérni.

 ham-dijatado-2018



„Egy másodpercet szánnék arra, hogy üzenetet küldjek a briteknek és Stevenage lakóinak. Ott nőttem fel, hihetetlenül büszke vagyok rá és a mai napig szeretem.  Ha a színpadon elkövetett hibám feldühített téged, kérlek, ne foglalkozz vele. Hajítsd félre a negatív energiát, semmi szükséged rá. Borzasztóan büszke vagyok a származásomra, és remélem tudod, hogy ennek mindig a lehető legjobb képviselője akarok lenni.”

„Senki sem tökéletes, én is gyakran követek el hibát – főleg akkor, ha egy közönség előtt próbálom szavakba önteni azt a hihetetlen utazást, amit megéltem. Rosszul fogalmaztam, nem akartam sértő lenni. Azok, akik ismernek, tudják, hogy engem a szeretet hajt. Isten áldjon titeket, legyen szép napotok” – írta.

A BBC díjátadóján Hamilton bekerült az Év Sportszemélyiségek legjobb hatjába, akik közül végül a Tour De France győztesét, Geraint Thomast hozták ki első helyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: