DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Raikkönen: Szerencsére vége a... ööö vegyük újra!

Nemcsak a Ferrari, de a csapat egyik partnere is elbúcsúzott Kimi Raikkönentől. A finn amiatt mindenképpen örülhet ennek, mert mostantól élete végéig ingyen tankolhat a közutakon.

„Ez az utolsó munkanapom a Shell-lel. Jó volt az az egy előny, amit adtak, de szerencsére most véget ér a... ööö, vegyük újra” – így kezdi Raikkönen azt a videót, amely az olajcéggel töltött utolsó médianapját mutatja be, ahol rajongókat autóztatott meg egy versenypályán.

Végül persze elkészült a jelenet tényleges változata is, amelyben kiderült, a finn nagyon is hálás a vállalatnak, hiszen búcsúzásul adtak neki egy kártyát, amellyel a továbbiakban ingyen tankolhat az ő töltőállomásaikon.

 kimiraikkonen



„Az egyik kedvezményt, amit a múltban adtak, egy ideje visszavonták, de most kemény munkával és elhivatottsággal sikerült visszaszereznem, szóval nagy köszönet a Shellnek az elmúlt évekért és ezért az ajándékért.”

Raikkönen emellett sajátos életfilozófiájának darabjait is megvillantotta a videóban, miközben karrierjéről, életéről és nemzeti érzelmeiről vallott.

„Nem gondolom, hogy más lennék, mint bármelyik másik ember” – mondta elsősorban az általa megautóztatott rajongókra utalva a 2007-es bajnok, aki már másfél évtizede a Formula-1 egyik legkedveltebb pilótája. „Sosem gondoltam bele igazán, hogy milyen egy tipikus finn. Én nem gondolom magam tipikus finnek. Véleményem szerint ők nagyon lazák.”

A mezőny rangidőse két évig még a Saubernél folytatja F1-es karrierjét, a csapatváltás pedig az otthona és a gyár közötti kőhajításnyi távolság mellett azért is volt számára vonzó opció, mert egy kisebb istállónál biztosan kevesebb médiaszereplése lesz, amitől közismerten viszolyog.

 raikkonen_1

„A versenyzési része egyre kisebbé és kisebbé válik, az azt körülvevő dolgok meg egyre nagyobbak lesznek, amióta elkezdtem. Persze ez is a játék része, de nem ezek miatt vagyok itt, hanem a versenyzés miatt” – szögezte le.

„Nem hiszem, hogy bármit is bizonyítanom kell, és az se érdekel, ha valaki úgy gondolja, hogy kellene. Azért csinálom, mert élvezem. Magam miatt kezdtem el, és ha csak valaki más miatt kellett volna csinálnom, akkor ma már nem lennék itt.”

Ráadásul ha kitölti szerződését, a Formula-1 valaha volt legtöbb versenytapasztalattal rendelkező pilótája válik Raikkönenből, őt viszont mindez hidegen hagyja. „Fogalmam sincs, hány futamon álltam rajthoz, nem is igazán érdekel, hiszen ezek csak számok. De tudok valakit Finnországban, aki képben van az összes ilyen számmal!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: