Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 21. kedd
Bulvár

Mégsem utazik Abu Dhabiba a lábadozó Niki Lauda

Úgy tűnt, a nagy küzdő vállalkozik a lehetetlenre, és hónapokkal tüdőátültetése után jelen lesz a Mercedesszel a szezonzárón. Sajtóértesülés szerint a nagy terv nem reális, az osztrákot jövőre látjuk viszont.

Korábban Helmut Marko mellett Toto Wolff és Bernie Ecclestone is arról beszélt, hogy a tüdőátültetésen nyáron átesett Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke már az Abu Dhabi Nagydíjon meg akar jelenni – annak ellenére, hogy a hosszas felépülési folyamatot teljesítő osztrák még járni sem tud.

„Beszéltem a napokban Nikivel, aki elhatározta, hogy ott lesz Abu Dhabiban. Már fel is vett maga mellé egy orvost, hogy segítse őt” – szellőztette meg múlt héten dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. „Igaz, jelen pillanatban még egy lépést sem tud megtenni segítség nélkül, és a botot sem tudja tartani. De mind ismerjük őt. Ha egyszer a fejébe vesz egy célt, akkor könyörtelenül megpróbálja elérni azt, csakúgy, ahogy 1976-ban.”

Az Österreich lap információi szerint azonban az utazás nem lehetséges, mivel Lauda még mindig rehabilitációját teljesíti Bécsben. Egy hónap múlva, karácsonykor térhet vissza feleségéhez, Birgithez és 9 éves ikerfiaihoz, a reális időpont egy Formula-1-es versenyen való megjelenésre pedig jövő március, a 2019-es Ausztrál Nagydíj.

„Niki kiválóan van, minden a tervek szerint halad. Most a gyógytorna fontos számára” – mondta az osztrák lapnak Toto Wolff Mercedes-csapatvezető, a háromszoros világbajnok jóbarátja és kollégája. „Az, hogy mikor jön vissza, egyedül Niki döntése, és persze a doktoroké. Ha ez megtörténik, akkor már győztünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?