DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton: Nagyapám csütörtökön halt meg

Napokkal a családi tragédia után szerezte meg ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton. Nagyapja, aki Grenadáról vándorolt Angliába, hálás lenne, hogy a Hamilton név be fog vonulni a történelembe.

Lewis Hamilton ünneplése felhőtlennek tűnhetett a Mexikói Nagydíjon, ahol negyedik helyezése is elegendő volt az ötödik világbajnoki cím megszerzéséhez, később azonban elárulta a sajtónak, néhány nappal korábban haláleset történt a családban.

„Valójában rendkívül nehéz hétvége volt, mert nagyapám csütörtökön reggel halt meg. Amikor valaki eltávozik, az mindig összehozza a rokonokat, ő azonban az egész család keresztapja volt” – mondta Hamilton az ESPN-nek. Apai nagyapja, Davidson Hamilton volt az, aki 1955-ben Grenadáról Londonba telepedett.



„Én és apám egyébként is nagyon közel állunk egymáshoz, de ezzel még közelebb kerültünk” – folytatta Hamilton, rátérve arra, mi mindent köszönhet édesapjának, Anthonynak. „Mindig emlékezni fogok, sosem felejtem el, miket tett azért, hogy ma itt legyek, a családunk pedig sikeressé váljon. Arra törekszem, hogy olyan legyek, mint ő: erős fekete férfiként, apaként és emberként is, azt tegyem, amit ő tett a nehéz időkben.”

„Azok után, amennyi munkát belém fektetett a családom, a nagyapám nagyon büszke lenne apámra és ránk. Hálás lenne azért, hogy a Hamilton nevet megismerte a világ és be fog vonulni a történelembe. Ebbe őrületes belegondolni” – beszélt arról a brit, hogy szerény körülmények közül milyen elképesztő ismertségig jutott a Hamilton családnév.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: