DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Lauda folyamatos ütemben gyógyul

Niki Lauda nagy harcos, ezt 1976-ban is megtanulhattuk. Tüdőtranszplantációja után néhány nappal már magához tért, most pedig már tervben van, hogy hamarosan elhagyhatja az intenzív osztályt.

A hatvankilenc esztendős osztrák legenda még júliusban lett rosszul ibizai nyaralása során. A helyzet súlyos volt, kritikus állapotban került kórházba, ahol rövid időn belül tüdőátültetést hajtottak végre a háromszoros világbajnokon, aki évek óta a Mercedes szaktanácsadója.

Az imák meghallgatásra találtak, Lauda szervezete gyorsan befogadta az új szervet (amely nélkül az orvosok szerint legfeljebb napjai lettek volna hátra). Alig négy nappal az operáció után már magához tért, nemsokára a lélegeztetőgépre sem volt már szükség.

Niki Lauda lassan, de folyamatosan gyógyul, heteken belül elhagyja az intenzív osztályt


Az első hetekben olyan ütemben javult az állapota, hogy arról is szó volt, hogy októberben akár a száguldó cirkuszhoz is csatlakozhat és jelen lehet a versenyhelyszíneken. Utána azért kiderült, hogy nem olyan egyszerű a helyzet, leginkább a fertőzések elkerülése érdekében még jó ideig a klinikán marad.

Az OR24.at adta hírül, hogy Lauda hamarosan elhagyhatja az intenzív osztályt és néhány hét múlva egy szakklinikára szállítják át, ahol természetesen tovább folytatódik rehabilitációja. Kora miatt gyakran lesz szüksége kontrollra, hogy szervezete biztosan ne lökje ki az idegen szervet.

Egy kórházon belüli, meg nem nevezett forrás szerint minden téren stabil Lauda állapota. Az osztrák weboldal értesülései szerint az osztrák szakember még gyenge, mivel két hónapja szinte folyamatosan ágyban fekszik. Ahhoz is segítségre van szüksége, hogy kikeljen az ágyból és még igen hosszú út áll előtte, mire teljesen meggyógyul. De az állapota folyamatosan javul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: