DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Vettel: Nincs válságban a német foci

2024-ben Németországban rendezik a labdarúgó-Európa-bajnokságot. A hírnek a Scuderia Ferrari német világbajnoka, Sebastian Vettel is nagyon örül, ugyanakkor szerinte az idei, oroszországi világbajnokságon történtek miatt még nem kell temetni a futballjukat.

Sebastian Vettel köztudottan hatalmas focirajongó, így amikor a Speedweek német magazin arról kérdezte, mit szól ahhoz, hogy a 2024-es Európa-bajnokságot hazájában rendezik, a négyszeres világbajnok egyértelműen örült a hírnek.

Ez szuper. Remélem, 2006-hoz hasonló nyári mesében lesz részünk. Talán egy kis extrával kiegészítve” – mondta Vettel, utalva arra az ugyancsak Németországban rendezett 2006-os világbajnokságra, amelyen a német válogatott elődöntőt játszott és végül a harmadik helyen végzett.

Azt hiszem, mindenki emlékszik arra, hogy milyen hangulat uralkodott akkor az egész országban. Az valami egészen különleges volt” – emlékezett vissza Vettel, hozzátéve, hogy ő éppen abban az évben érettségizett, így „minden nagyon jól összejött”.



Ellenben az idei oroszországi világbajnokságról már nincsenek ilyen kedves emlékei a Ferrari pilótájának, hiszen hazája válogatottja címvédőként már a csoportkörben kiesett. Nem csoda tehát, hogy sokan a német foci mélypontjáról beszélnek.

Vettel azonban hallani sem akar ilyesmiről. „Az utóbbi hónapok valóban nem voltak túl rózsásak, de én továbbra is optimista vagyok” – jelentette ki. „Szerintem nem beszélhetünk válságról, hiszen ilyesmi bárkivel megtörténhet” – zárta a témát Vettel, aki saját világbajnoki esélyeit sem hajlandó temetni, annak ellenére, hogy öt futammal a szezon vége előtt 50 pontos hátrányban van az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: