DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Amíg győz, nyugodtan haknizhat Hamilton

A Szingapúri Nagydíjat megelőző napokban a fél világot beutazta Lewis Hamilton, hogy népszerűsítse saját ruhakollekcióját. A brit szerint itt a bizonyíték: az állandó pörgés mellett is a maximumon teljesít.

Mi is beszámoltunk a TommyXLewis kollekció bemutatásáról, melyet a Formula-1-es világbajnok Lewis Hamilton a Mercedes öltöztető partnerével, a Tommy Hilfigerrel együttműködve alkotott meg. A kollekció debütálása számos kötelezettséggel járt Hamilton számára, aki az Olasz és Szingapúri Nagydíjak közti időszakot végighaknizta. Felmerülhetett, vajon pályán kívüli teendői mennyire vonják el a figyelmet a felkészülésről és versenyzésről. Mint kivételes pole-pozíciója és vasárnapi futamgyőzelme megmutatta, semennyire.

„Hat éve hallom már, hogyan engedhetjük meg Lewisnak, hogy a világ körül repkedjen” – idézi a racefans.net Toto Wolff csapatfőnököt. „Tudjátok mi történt? Az eddigi legextrémebb az elmúlt 10 nap volt, amikor Sanghajban a kifutón szerepelt, pár nappal később New Yorkban volt, aztán idejött, rock and roll, és lesöpört mindenkit. Csak ne ítélkezzünk, és hagyjunk mindenkit, hogy eldönthesse, hogyan tud a legeredményesebben teljesíteni. Ő tudja legjobban, mi a jó neki.”



A világbajnokságot Sebastian Vettel előtt 40 ponttal vezető Hamilton is készséggel mutatott rá: hétvégi teljesítménye a bizonyíték, hogy a motorsportot és a hétköznapok pörgését tökéletesen össze tudja hangolni.

„Azt hiszem, igazán jó az az egyensúly, amelyet életemben fenntartok. Feltettetek pár kérdést ezen a hétvégén – és igaz, hogy egészen tapintatosan, nem támadólag, ahogyan tehettétek volna –, de hálás vagyok, hogy láthattátok válasz gyanánt ezt a teljesítményt. És ez Totóra is érvényes, akinek alapvető szerepe volt abban, hogy csatlakoztak hozzánk Tommyék (Hilfiger). Sorsfordító élmény számomra, hogy a csapat részei, nekem pedig lehetőségem van együtt dolgozni velük. Ez bámulatos dolog, egy áldás. Totónak megmondtam: egy másodpercig se másszon a fejedbe a gondolat, hogy nem akarom bárminél jobban megnyerni ezt a bajnokságot. Ez számomra a prioritás.”

„Ezt mondtam nektek minap, most pedig a körömből és a versenyemből láthattátok, hogy igazat mondtam. És ebben nem is fog változás történni. Megkérdezték tőlem, hogy nem kellene-e változtatnom a hozzáállásomon. Azt hiszem, hogy csapatként kiváló a hozzáállásunk. Egy miénknél kicsivel jobb autót legyőztünk, csapatként felülmúltuk őket. Ezt kell folytatnunk” – beszélt arról Hamilton, hogy a versenyhétvégék között továbbra sem fog lassítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: