DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Hamilton megvédte a teniszdöntőben balhézó Serena Williamst

A Formula-1-ben jelenleg az ötödik címre hajtó Lewis Hamilton, valamint a teniszcsillag Serena Williams régóta kiváló, baráti viszont ápolnak egymással, Hamilton pedig most, egy balhé után is Williams mellé állt.

Teniszpályán ritkán látható dühkitörésnek lehetett szemtanúja a nagyérdemű, amikor a női döntőben a székbíró figyelmeztette Serena Williams edzőjét, amiért az szerinte instrukciókat adott az amerikai csillagnak, ami viszont a szabályok értelmében tilos.

A 24. Grand Slam-címére hajtó (és végül azt a japán Naomi Oszakával szemben elvesztő) Williams ezt kimondottan rosszul viselte, ezt követően ugyanis ütőt tört, szexistának és rablónak nevezte a játékvezetőt, és elmondta, inkább veszít, minthogy ilyen eszközökhöz folyamodjon.

Serena Williams kirohanásáért pénzbírságot is kapott, de elmondta, továbbra is harcolni fog a nőkért, ebben pedig egy Instagram-posztban mellé állt régi jó barátja, az F1 négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton is.

 

„Mindörökké bajnok” - fogalmaz Hamilton a barátot védő bejegyzésben. „Az, amiért kiállsz, sokkal több és nagyobb bármilyen megnyert játszmánál, ezzel pedig mindenkit inspirálsz, engem is.”

Amellett, hogy az F1 klasszisa megvédte Williamst kirohanása miatt, nem felejtett el gratulálni Oszakának sem, szerinte nagyszerű dolog, hogy szép sorban megszűnnek a kultúrák által felállított határvonalak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: