DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Niki Lauda kórházba került

A háromszoros Formula-1-es világbajnok Niki Lauda egy ibizai nyaralás során lett influenzás, melynek következtében egy bécsi kórház intenzív osztályán ápolták. Szerencsére már jobban van az osztrák legenda.

Niki Lauda nagyjából két héttel ezelőtt Ibizára utazott el nyaralni, hogy kipihenje a szezon fáradalmait, azonban egy kissé megfázott, majd miután köhögése egyre rosszabbra fordult, magángépével egy bécsi kórházba repült, ahol a hírek szerint már 13 napja kezelik. Mivel az osztráknak már korábban is voltak veseproblémái, ezért egyből az intenzív osztályra fektették be a 69 éves Niki Laudát.

Viszont több oldal is arról számolt be, hogy Lauda egészségi állapota most már kielégítő, már majdnem teljesen visszanyerte egészségét, nem adódott semmilyen komplikáció sem a szívével, sem a veséivel. Ha ebben az ütemben halad a gyógyulása, akár már ezen a héten is kiengedhetik.

A hírek szerint Lauda hamarosan teljesen felépül


Laudát nem láthattuk sem a Német Nagydíjon, sem a Hungaroringen, azonban a Mercedes már várja vissza a háromszoros világbajnokot, hogy segíteni tudjon a csapatnak: „Niki egy kis influenzával küszködött, és az orvosok tanácsára egy kis pihenőt tartott a német és a magyar verseny ideje alatt. De már alig várjuk, hogy Spában újra láthassuk!”

Lauda egy meg nem nevezett barátja azt nyilatkozta az osztrák televíziónak, hogy a korábbi versenyzőnek a mostani komolyabb betegsége miatt is csökkentenie kellene a kötelezettségein, hogy ne vállalja túl magát. Azonban a legjobb hír, hogy Niki Lauda már szinte teljesen felépült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: