Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 6. csütörtök
Bulvár

Raikkönen reméli, a gyerek nem akar mindjárt gokartozni

A kis Robin Raikkönen felmehetett a Hungaroring dobogójára: apja úgy véli, maradandó emlékekkel gazdagodott, de azért reméli, nem jön túlságosan tűzbe.

A Magyar Nagydíj különleges vendége Kimi Raikkönen hároméves kisfia, Robin volt, akit gyakran elkaptak a kamerák, és ő sem kerülte a feltűnést: a szombati időmérő után egy jégkrémmel sétált a bokszutcában, minden vérbeli rajongót apja 2009-es sepangi versenyére emlékeztetve, vasárnap pedig felment a dobogóra, ahonnan egy palackból ásványvizet locsolt, mintha pezsgő lenne. A harmadikként végző Kimi Raikkönent róla is kérdezték a dobogós helyezettek sajtótájékoztatóján:

„Nem volt itt a teljes család, mivel a legkisebb otthon maradt, de haza fogunk menni hozzá. Ő (Robin) most abban a korban van, amire már emlékezni fog, tehát nyilván ez egy szép élmény számára. Azért reméljük, hogy nem jön túlságosan tűzbe, és nem akar mindjárt gokartozni menni. Egyelőre nem a legjobb ötlet lenne!” – tréfálkozott a sajtóteremben Raikkönen. A finn hozzátette: „Őt kellene megkérdezni!”Hogy Raikkönen számára milyen jelentőséggel bír a család, jelzi, hogy bár a hungaroringi teszten részt vesz, előtte még hazaugrik Svájcba, hogy mind a négyen együtt lehessenek: „Hazamegyek a családhoz, aztán szerdán visszajövök, mert akkor fogok vezetni. Utána újra vissza haza, ez a hét tehát arról fog szólni, hogy Magyarország és Svájc között repkedek.”

„Azután lesz több időm, amit a családommal tölthetek” – tért ki arra, miről fog szólni nyári szünete. „Nem is tudom, igazából annyira nem lesz hosszú, legfeljebb pár hét. Nem is érzem igazi szabadságnak, hiszen lesznek teendőink, nem lehet teljesen hátradőlni. A csapatoknak, szerelőknek nehéz egy-másfél hónapjuk volt, nekik fontos a pihenés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: