DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Sztrájkolnak a Fiat-dolgozók, amiért a gyár besegített Ronaldo leigazolásába

A Juventus focicsapatát támogató Fiat-csoport komoly anyagi segítséget nyújtott Cristiano Ronaldo leigazolásában, ez nem tetszik most a dolgozóknak. Melfiben kétnapos sztrájk kezdődik.

„Ilyen szintű igazságtalanságot tapasztalva nem tehetünk mást, mint sztrájkba kezdünk” - fog bele mondandójába közleményében a melfi Fiat-gyár dolgozóinak egyik szakszervezete. „Elfogadhatatlan az, hogy az a gyár, amely folyamatosan arra kéri dolgozóit, hogy mindenféle áldozatokat hozzon a cég sikeréért, több százmillió eurót költ egy futballista megvásárlására.”

A sztrájk szervezői kiemelik, nem szabad elfogadniuk azt, hogy miközben a gyár átlagdolgozói már a hónap közepén össze kell, hogy húzzák a nadrágszíjat, addig a Fiat egyetlen emberre ennyit költsön.

40218195_132



Szerintük a Fiatnak dolgozói érdekeit kellene szem előtt tartania, másrészt pedig autómodellek megalkotására kellene költenie forrásait, amelyek több ezer ember jövőjét biztosítsák, szemben azzal, hogy mindössze egyetlen embert gazdagítanak tovább.

A szakszervezet közleménye szerint a sztrájk hétvégén, tizenötödikén este tízkor kezdődik és tizenhetedikén reggel 6 órakor fejeződik be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: