DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Evezős győzelemmel vigasztalódott a Williams

Bár a pályán továbbra is tragikusan szerepel a grove-i F1-es gárda, legalább a hagyományos montreali raftversenyen nem talált legyőzőre a konstruktőri tabellán utolsó helyen álló csapat.

Amióta a Liberty Media átvette a Formula-1 irányítását, a cég felélesztette a montreali tutajversenyek hagyományát: a 1976-os olimpia evezősversenyeinek is otthont adó tavon mérik össze erejüket a csapatok már évről évre. Az istállók legénységének fél órájuk van arra, hogy teljesen megegyező eszköztárból felépítsük a maguk tutaját, többek között fát, raklapot és kötelet is használva.

williams-raft-montreal-1



A szombati viadal elején a száguldó cirkusz menedzsmentjének személyzetét a soraiban tudó Team F1 tört az élre az indulás után, ám szorosan követte őket a Williams, valamint az utóbbi két évben diadalmaskodó McLaren – a wokingiak gárdáját erősíti amúgy a 2008-as pekingi játékokon ezüstérmes Tom Stallard, aki Stoffel Vandoorne versenymérnökeként tevékenykedik.

Ezúttal azonban az ő tapasztalata sem volt elegendő a győzelemhez, az utolsó métereken ugyanis a Williams elorozta a győzelmet a Team F1 és a McLaren elől – legalább ezzel vigasztalódhatnak a továbbra is tragikus pályán nyújtott teljesítményükért. Az F1-es alakulatok közül egyébként egyedül a Ferrari nem képviseltette magát a hagyományos raftversenyen, de indult például médiás csapat az FIA sajtófőnökének, Matteo Boncianinak a vezetésével, ahogy a Pirelli is részt vett a viadalon, sőt még néhány rajongó is csatlakozhatott az egységekhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: