DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Hamilton szerint még mindig kőkori társadalomban élünk

Lewis Hamilton szerint számos problémát vet fel az a lista, amelyet a 100 leggazdagabb sportolóról tett közzé a napokban a Forbes magazin. A lista 12. helyezettje szerint továbbra is hátrányos megkülönböztetés éri a nőket és a színesbőrűeket.

A Forbes a napokban közzétett egy listát, amely alapján a bokszoló Floyd Mayweather kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy év során. A listára három F1-es versenyző fért fel, közülük a négyszeres világbajnok, jelenleg is vb-címvédő Lewis Hamilton végzett a legelőkelőbb helyen - igaz, a top 10-be ő sem fért be, tizenkettedik lett.

Hamilton tehát annak ellenére, hogy nincs ott a top 10-ben, mégis úgy érzi, kifejezetten aggályos ez a lista. Erről még a csütörtöki sajtónapon beszélt a Kanadai Nagydíj hétvégéjének megkezdésekor.

„Nem tudom, a Formula-1-ben mi a helyzet a fizetések arányosságával, de ez (a lista) is jól mutatja, mennyire le van maradva a világ. Nem látom okát, miért kellene egy nőnek kevesebb pénzt kapnia egy férfinél” - fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az előbb említett listán egyetlen női sportoló sincs. 

00118007_298



A Mercedes versenyzője barátját, Serena Williamst citálta példaként. „Serena minden idők három legjobb sportolójának egyike, nagyon sokakat, sőt, gyakorlatilag mindenkit megelőz ezen a listán. Szóval nagy kérdés, hogy ez miért van. A világot nők irányítják, és őszintén nem értem ezt. Ez is csak azt mutatja, hogy a társadalom még mindig a kőkorszakban él, ennek pedig változnia kell. Hogy mikor fog ez változni? Nem tudom.”

Hamilton szerint Williamsnek nem csak nőként nehéz a helyzete. „Serena többször beszélt már erről, mennyire nehéz helyzetben van. Ha összehasonlítjuk például Marija Sarapovával, illetve nem is csak vele, hanem a hozzá hasonlóan fehér ellenfelekkel, hiába jobb náluk, mégis kevesebb pénzt tud ezzel keresni. Úgy, hogy jobbak az eredményei. Ez a társadalomban a jelenlegi csatatér. Időbe telik még, mire ez megváltozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: