DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Szexuális zaklatási ügybe keveredett Raikkönen

A kanadai sajtó robbantotta a hírt: egy nő zaklatással vádolja Kimi Raikkönent, és rengeteg pénzt követel tőle. A finn szerint zaklatja és zsarolja őt, ezért feljelentést tett.

Egy montreali nő blogbejegyzésében tűnt fel először az állítás: egy Formula-1-es versenyző szexuálisan zaklatta őt a 2016-os Kanadai Nagydíj hétvégéje folyamán. A pincérnőként dolgozó állítólagos áldozat azt állítja, a pilóta markolászta melleit, egyik kísérője pedig nemi szervéhez is hozzáért. Nem nevezte meg Kimi Raikkönent, de kiderült, hogy a Ferrari pilótájáról van szó.

Kedden a Canadian Press hírügynökségnek Raikkönen jogi csapatának egyik meg nem nevezett tagja nyilatkozott: a finn versenyző tagadja a vádakat, állítása szerint nem is ismeri a nőt. A kanadai rendőrségen viszont az őt képviselő montreali jogi cég benyújtott egy keresetet, mely szerint a nő zaklatja és pénzt akar kizsarolni tőle.



A forrás beszélt a blogbejegyzés előzményeiről is: „extrémen magas” összeget követel az ismeretlen személyazonosságú nő. Áprilisban és májusban is jelentkezett, és pénzt kért a vele történtek kárpótlásaként, és fenyegetett, hogy ha ez nem történik meg, a nyilvánosság elé lép.

A nő ügyvédje elmondta, Raikkönenék vádjai „sokkoltak”, és „zavar minket, hogy ez a válaszuk.” Az ő álláspontja szerint védencével lehetőséget kerestek arra, hogy közösen leüljenek Raikkönen képviselőivel, és megoldást találjanak. Az F1-es pilóta csapata azonban saját magát védve a rendőrséghez fordult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: