DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Az ex-menedzser abban bízik, hogy a Schumacher család áprilisban beszélni fog

Olyan nagy a titkolózás Michael Schumacher körül, hogy családja a németet a Formula-1-be juttató Willi Webert sem engedi a világbajnokhoz. Az ex-menedzser arról is beszélt, hogy a sport „Mickey egér sorozattá” válhat.

Az agyafúrt Willi Weber segítségének kulcsszerepe volt abban, hogy Michael Schumacher 1991-ben, a Belga Nagydíjon lehetőséget kapjon a Jordantől, és berobbanjon a Formula-be: Weber ezután egészen 2012-ig menedzselte a hétszeres világbajnokká váló pilótát. Hosszú közös múltjuk és változatlanul jó kapcsolatuk ellenére síbalesete óta Weber nem látogathatja Schumachert, tucatnyi alkalommal akarta kieszközölni volt védence feleségétől a látogatást, de hiába.

„Sajnos semmit sem hallottam Corinnától” – mondta Weber a Kölner Express lapnak. „Michael balesete négy éve történt, és tudjuk, hogy nem csak a lábát törte el.” Az elutasítás ellenére az egykori menedzser jelen lesz a kölni Schumacher-autókiállítás áprilisi megnyitóján, és abban bízik, ott végre hírekkel fog szolgálni a család: „Talán akkor megtudunk valamit, ha javult az állapota.”



Webert a Formula-1 jövőjéről is kérdezték, amely kapcsán fenntartásai vannak: „Az a csúf bukókeret tönkreteszi az autókat. A biztonság fontos, de Jean Todt ezzel hibát követett el. Az is bűntett, hogy nincsenek többé rajtrácslányok, akik a szükséges pompáról gondoskodtak. Az új tulajdonosoknak vigyázniuk kell, ha nem akarják a Formula-1-et Mickey egér sorozattá változtatni.”

A héten a német internet álhírei között felbukkant Weber halálának híresztelése – eredetileg emiatt lépett kapcsolatba vele a Kölner Express. A 75 éves ex-menedzser azonban továbbra is jó egészségnek örvend. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: