DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Börtönbe kerülhet Briatore

A Benetton és Renault korábbi F1-es csapatfőnöke, a paddockban mostanság gyakori vendég playboy régóta az olasz hatóságok bögyében van - újabb kemény hetek várnak rá.

Noha Flavio Briatore a Benettont és a Renault-t is világbajnoki címekig vezette, sőt, ő juttatta a sportág csúcsára először Michael Schumachert és Fernando Alonsót is, utóélete kevésbé ilyen mesés a száguldó cirkuszban. Az olasz 2008-ban tevékeny részese volt a szingapúri ütközésbotránynak, amely 2009 szeptemberében a távozásához vezetett, sőt, örökre kitiltották az F1-es paddockból. Az ítélet enyhülésének köszönhetően azonban az utóbbi években fel-feltűnt a pályákon átszabott arcával, most azonban nagyon nehéz időszak elé nézhet.



A hatóságok egy hosszú ideje folyó ügy végére tehetnek pontot: az olasz lapok szerint Briatoréra 18 hónapnyi szabadságvesztést rótt ki a genovai bíróság adócsalás miatt. Az ex-csapatfőnök Force Blue nevet viselő jachtját még 2010-ben foglalták le, ugyanis 3,6 millió euró, azaz több mint 1,1 milliárd forintnyi adót nem fizetett be utána, köszönhetően egy Virgin-szigeteken bejegyzet, levélszekrényekkel foglalkozó cég segítségének.

Az ügyészség eredetileg négy év börtönt kért Briatorénak, a bíróság azonban két évet szabott ki az olaszra – az ügyvédeknek sikerült kedvezőbb feltételeket kiharcolniuk a bíróságon, azonban a 18 hónap ellen is fellebbezni akarnak majd Genovában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: