DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Schumacher még mindig a legjobb ötben

A Forbes Magazin idén is elkészítette a valaha volt legjobban fizetett sportolók listáját. Michael Schumacher az előkelő ötödik helyen áll, de az első huszonötben csak elvétve találunk autóversenyzőt.

Mindössze a hétszeres, Formula-1-es világbajnok, Michael Schumacher, illetve a csak néhány éve visszavonult NASCAR-sztár, Jeff Gordon fért be a legjobb huszonöt közé a ranglistán, ami a sportolók összevetése az eddigi jövedelmük alapján. A keresetükbe nem tisztán a fizetésük tartozik bele, hanem a reklámok, személyes szponzorok, könyveladás és minden, aminek köszönhetően pénz állt a házhoz.

Ezért is lehet az, hogy olyanok is tovább gyarapíthatták vagyonukat, akik egyébként az aktív sportélettől már régen visszavonultak. A legjobban fizetett huszonöt összeadva nagyjából 20 milliárd dollárt keresett eddig. A golf, a kosárlabda és a boksz világából kerültek a legtöbben a toplistára, öten-öten.

Michael Schumacher a valaha volt legjobban fizetett autóversenyző


A top tízben csak két európait találunk. A német legendát, Michael Schumachert (5. helyezés), illetve a futball egyik nagy ikonját, David Beckhamet (7. helyezés). Az autó- és motorsport nem szerepelt túl fényesen az összevetésben, ugyanis Schumacheren kívül csak a tengerentúli NASCAR-széria örök csillaga, Jeff Gordon fért be a legjobb huszonötbe.

A német pilóta 1994-ben nyerte első világbajnoki címét, vitatott körülmények között. Schumacher eddigi bevételeit 1 milliárd dollárra becsülik (más kérdés, hogy sajnos ennek előnyeit lassan négy éve nemigen élvezheti), de Gordon sem panaszkodhat 525 milliójával. Hogy is áll az élmezőny?

1. Michael Jordan (USA), kosárlabda, 1,85 milliárd dollár
2. Tiger Woods (USA), golf, 1,7 milliárd
3. Arnold Palmer (USA), golf, 1,4 milliárd
4. Jack Nicklaus (USA), golf, 1,2 milliárd
5. Michael Schumacher (német), Formula-1, 1 milliárd

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: