DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ricciardo interjút készített saját magával

Igazi ricciardós csemegére találtunk a Red Bull oldalán: az ausztrál F1-es úgy döntött, összeír egy halom kérdést, amelyeket aztán feltesz magának. Ezek közül válogattunk: kiderült, hogy összetévesztették már Adam Sandlerrel, titkos vágya, hogy tudjon hangszeren játszani, és Verstappen egy furcsa szokását is elárulta.

Mi történik a trófeáiddal, melyeket a dobogós helyekért kapsz?

Kiváló kérdés! A Red Bull-os szerződésem értelmében másolatokat kapok. Igazi másolatokat, de a csapat megtartja magának azt, amelyet a dobogón kapok. 27 dobogós helyezésem volt, és eléggé szét vannak szórva. Néhány otthon van Monacóban, párat visszavittem már Ausztráliába.

Hogyan kezdtél versenyzői sisakokat gyűjteni, és kiké van meg neked?

Az elsőt Fernando Alonsótól szereztem, abból az időből, mikor még a Ferrarinál versenyzett. 2014 végén, Abu Dhabiban kért meg, hogy cseréljünk, ami nagyon édes volt tőle. Nagyjából akkor kezdődött. Hogy mennyi van most, nem tudom pontosan, mondjuk úgy, van pár, és remélem, még több lesz.

Mi volt a legjobb álnév, amin bejelentkeztél egy szállodába (ezután pedig már többet nem teheted meg!)?

Simon Hectic. Nem, ez tényleg igaz. A haverjaim és én, amikor még fiatalabbak voltunk, telefonbetyárkodni szoktunk, és ilyen hülye neveket használtunk, köztük ezt. Elképzelésem sincs, hogy miért. Simon Hectic akkor támadt, mikor valaki várt rám a repülőtéren, vagy ilyesmi.



Ki a legvéletlenszerűbb híresség, akivel összetévesztettek?

Egyszer Adam Sandlerrel! Komolyan, aztán volt, hogy a tévés Saved By The Bell sorozatból Screech-nek néztek. Az F1-ben pedig megszoktam, hogy Sebastien Buemi vagyok. Amikor a Toro Rossónál versenyzett, én pedig tartalékpilóta voltam, az emberek elém tették a fotóit, hogy írjam alá.

Használtad már valaha, hogy „tudod, ki vagyok?”, annak érdekében, hogy megszerezz valamit?

Én sosem, de néhány pajtásom igen, úgy, hogy „tudod, ki ő?”. Nekem nem lenne ehhez lelkierőm… De más megcsinálja helyettem.

Rengetegszer repülsz egy évben. Hogy élsz túl annyi utat: zenével, olvasással, filmnézéssel, alvással?

Igazából régebben szoktam számolni a repülőútjaimat, például hogy „ez a 109. repülésem a szezon során”, de már nincsen ennyi. Nem vagyok nagy alvó a levegőben, ezért főleg zenét hallgatok, hosszú utakon pedig sok filmet nézek. Igazából szoktam is várni, mert egyébként sosincs rá időm. Ilyenkor a telefon is ki van kapcsolva, nem jönnek üzenetek, emailek. Eléggé szeretem…

A Red Bull mindig kitalál új dolgokat, amikkel a márkát népszerűsíti. Mi volt számodra a legszórakoztatóbb az évek során?

Tavaly motokrosszoztunk a sivatagban Abu Dhabi mellett, ami igazán adta, ilyet korábban is csináltam, ezért nagyon élveztem. Aztán ott volt lakókocsiverseny Max ellen a Red Bull Ringen idén, ami hatalmas poén volt. Mindketten azzal rontottuk el, hogy annyit röhögtünk, kicsit eltértünk a forgatókönyvtől aznap…

Árulj el valamit (az ésszerűség határain belül) két F1-es csapattársadról, amit az emberek nem tudhatnak.

Seb nagyon babonás, egy szerencsét hozó talizmánt visel az overalljában vagy csizmájában, már nem is emlékszem pontosan. Max pedig… ez elég vicces lesz. A vasárnap reggeli stratégiai találkozókon az asztalra hajtott fejjel ül végig. Ha nem ismernénk, megesküdnénk rá, hogy alszik, de biztosak lehetünk benne, hogy valójában mindent megjegyez.

Van valamilyen titkos képességed, és ha igen, mi az?

Sosem mentem még egykerekű biciklivel, így ez kilőve. Mondjuk azt, hogy elég jól el tudok kapni dolgokat. Jók a szemeim és reflexeim. Ez nem túl mesés tulajdonság, de azt mondanám, bármit el tudok kapni.

Ha elsajátíthatnál egy képességet, amellyel nem rendelkezel, mi lenne?

Énekelnék vagy játszanék egy hangszeren, jelenleg a közelében sem vagyok. Vannak emberek, akik négy különböző hangszeren tudnak egyszerre játszani, közben énekelnek, nekem pedig leesik tőlük az állam. Képzeld el, hogy leülnél egy zongora elé, és le tudnál játszani bármit, amit csak akarsz. Csodás lenne.

Milyen ételt zabálsz fel, ha vége a szezonnak, és elengedheted magad?

Egy óriási, szaftos-zsíros hamburgert. Óriásit. A fő, hogy jó hamburger legyen, nem az, hogy egészséges. Olyan, aminek a fele kiesik, és végigfolyik a könyöködig, miközben eszel. Ami után fürdened kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: